Cum sa-i arati dragostea copilului tau. 8 idei simple

/ / Modificat: 2019-04-05
Cum sa-i arati dragostea copilului tau. 8 idei simple

Relatia dintre parinti si copii poate fi una dintre cele mai dificile pentru ca trebuie sa faci fata pe tot parcursul vietii. O responsabilitate care genereaza anumite nesigurante - in special proaspetilor parinti.

De aceea, sa fii tu insuti este intotdeauna prezentata ca solutia perfecta pentru a realiza acea legatura stransa si mult dorita.

Lucrurile simple pot contribui la obtinerea celor mai bune rezultate, construind o legatura stransa cu copilul tau. Felicitarile, increderea si rationamentul sunt unele dintre premisele de baza atunci cand iti exprimi dragostea pentru el.

1. Fa-l sa aiba incredere in tine

Increderea copilului nu o poti obtine peste noapte. La fel ca orice in viata, pana iti atingi obiectivul trebuie sa urmezi niste pasi si este important ca, inainte de a se deschide in fata ta si de a-ti impartasi secretele lui, sa-l faci tu martor la experientele tale. Sa-i povestesti cum a decurs ziua ta, de exemplu.

2. Educa-l cu iubire, fara ura

Educarea copilului este una dintre cele mai importante responsabilitati ale vietii. Desigur, pentru a reusi trebuie sa faci mai mult efort decat ti-ai imaginat. Una dintre chei este sa-i arati iubirea cea mai curata si sincera atunci cand il invati ce este bine si ce este gresit, fara nervi si fara sa tipi la el. Este normal sa il ajuti sa indrepte greselile, dar cu vorbe dulci. Educatia bazata pe toleranta si respect iti face viata mult mai placuta atat tie, cat si celor din jur.

3. Gesturi de iubire pentru ei

Cand ii arati afectiune copilului tau nu are mereu aceleasi rezultate si raspunsuri. Depinde de varsta sau de stadiul vietii in care se afla, fiind mult mai reticenti in a primi dragostea parintilor, mai ales in adolescenta. Dar acesta nu trebuie sa fie un motiv pentru a nu mai face acest lucru sau pentru a nu iti mai arata sentimentele pentru el, de teama reactiilor lui. Este foarte important sa nu incetezi niciodata sa-i spui "Te iubesc" si sa-l imbratisezi, sa-l saruti, indiferent de varsta. Afectiunea si iubirea familiei sunt extrem de importante.

iubire mama

4. Bucura-te de timpul liber impreuna cu copilul tau

Exista multe activitati pe care trebuie sa le faci in compania copilului tau. Pentru o zi, sau cateva ore, lasa treburile casnice si mobilul la o parte si dedica-i 100% din timpul tau liber. Te poti bucura de o zi placuta in parc sau sa il ajuti la teme. In weekend-uri sau in vacanta cauta sa planifici activitati pentru a va distra impreuna, cum ar fi vizitarea muzeelor din oras sau din locurile din apropiere, mergeti la cumparaturi sau la cinematograf. Orice plan va fi intotdeauna bun pentru a consolida acea legatura importanta de familie, dintre parinti si copii.

5. Aplauda eforturile lui

Este foarte important sa-l sprijini in fiecare etapa a vietii lui. Pe masura ce cresc, vor fi prezente si provocarile, dar fiind intotdeauna de partea lui si oferindu-i toata increderea il va ajuta sa le depaseasca. Si este cel mai important lucru, ca el sa dea totul pentru atingerea scopurilor sale. Si chiar daca, la final, rezultatele nu sunt cele dorite, tu trebuie sa aplauzi sacrificiul si efortul depuse pentru a le indeplini. Si, bineinteles, incurajeaza-l sa mai incerce. Indiferent daca este vorba despre studii, sport sau viata personala.

6. Asculta-l intotdeauna

A fi mic nu este niciodata sinonim cu a nu avea probleme. Poate ca ceea ce pentru tine este un detaliu minor, pentru el reprezinta cea mai mare catastrofa a vietii. Prin urmare, intreba-l mereu despre ce este vorba, cand simti ca ceva nu merge bine. Afisarea interesului te poate ajuta sa descoperi anumite nelinisti sau preocupari care il macina. Asculta-l, ajuta-l si sfatuieste-l cum sa rezolve problema. Ajutorul tau va fi intotdeauna recunoscut de copil.

iubire mama

7. Sarbatoreste succesele lui

Oricat de mici ar fi acestea. De la succesele scolare si obiectivele personale la victoriile in sport. Cei mai importanti idoli ai copilului vor fi intotdeauna parintii. Simtiti-va mandri si sarbatoriti toate obiectivele pe care micutul tau le indeplineste. Il va face sa simta o fericire mult mai speciala, simtind ca eforturile lui au meritat. Si nu conteaza daca succesele sunt mari sau mici, orice veste buna este sinonima cu sarbatorirea, sprijinul si recunoasterea.

8. Bucura-te de cadourile de la el

Nu exista nimic care sa faca copilul mai fericit decat sa-ti creeze daruri pline de dragoste, speranta si multa munca. Toate aceste creatii se fac pentru zile sau momente speciale, pentru parintii lor. Iar vazandu-i chipul cand deschizi aceste daruri, vezi satisfactia lui pentru ca ti-ai dedicat timp acestor mici detalii. Mai mult, se mandreste cu munca lui si iti va fi recunoscator pentru ca porti coliere, bratari, poze, desene sau orice altceva in fata prietenilor si familiei. Ei se vor simti cu adevarat fericiti si impliniti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste Dragoste copii Dragoste parinti Dovezi dragoste parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre