Imbracamintea copilului pentru toamna

/ / Modificat: 2009-10-07
Imbracamintea copilului pentru toamna





 

Imbracamintea copilului pentru toamna reprezinta o mare dilema pentru parinti.

Toamna marcheaza trecerea de la vara la iarna, asa ca in majoritatea timpului parintii nu stiu daca imbraca copilul prea gros sau prea subtire sau in ce obiecte vestimentare pentru toamna trebuie sa-si investeasca banii.

Sfaturi practice

Pentru a fi sigura ca micutul tau are o imbracaminte adecvata pentru toamna urmeaza cateva sfaturi simple:

• Asculta in fiecare zi prognoza meteo pentru a evita surprizele neplacute. Cel mai dificil pentru un copil este sa descopere ca este imbracat prea gros sau prea subtire.

Pentru a evita discutiile de dimineata cu privire la tipul de haine, priveste prognoza meteo impreuna cu copilul tau si explica-i de ce trebuie sa se imbrace mai gros sau mai subtire sau de ce trebuie sa ia la el o umbrela sau pelerina de ploaie.

• Chiar daca urmaresti cu atentie previziunile meteo, nu uita ca temperatura variaza in timpul zilelor de toamna. De obicei, toamna este mai frig dimineata si mai cald la pranz. Poti sa il imbraci pe copilul tau cu mai multe randuri de haine, de exemplu un tricou cu maneca scurta pe dedesubt si un pulover cu fermoar pe deasupra, pentru a se putea dezbraca daca ii este prea cald.

• Alege materiale care mentin caldura corpului. Renunta la bumbacul subtire si scoate mai in fata in sifonier puloverele si hanoracele copilului tau.

• Adauga o vesta mai grosuta garderobei copilului tau. Vesta este compromisul perfect intre a nu purta jacheta deloc sau a purta o jacheta.

• Opteaza pentru o jacheta cu captuseala detasabila. O astfel de jacheta poate fi purtata cu tot cu captuseala in zilele mai friguroase, sau fara, la inceputul toamnei, in zilele mai calde.

• Ascunde sandalele si incaltamintea deschisa la varf si opteaza pentru pantofi sport sau ghete care ii vor tine cald copilului tau si nu vor lasa sa intre umezeala inauntru daca ploua.

 Vestimentatia pentru scoala

Toamna este si sezonul in care copilul merge (sau se intoarce) la scoala. Pe langa sfaturile generale de mai sus un parinte mai trebuie sa tina cont si de urmatoarele recomandari pentru hainele de scoala ale copilului:

• Consulta-te cu personalul de la scoala inainte sa cumperi haine noi si intreaba daca exista o uniforma sau tinuta obligatorie sau daca exista anumite reguli cu privire la vestimentatie.

• Aloca un spatiu special in dulap pentru hainele pe care le consideri adecvate pentru scoala. Acest lucru va scurta certurile de dimineata cu copilul cu privire la optiunile de imbracaminte.

• Alege haine rezistente si simple, fara fotografii sau sloganuri care pot fi ofensatoare.

• Daca insisti ca fetita ta sa poarte fusta sau daca fetita ta e indragostita de rochite, nu uita sa o imbraci si cu o pereche de dresuri groase, opace sau cu colanti pe sub haine. Ele ii vor da libertate de miscare si ii vor si tine de cald toamna.

• Alege pentru toamna incaltaminte grosuta, impermeabila, comoda si simpla: pantofi sport, ghete, preferabil fara sireturi pentru a nu se impiedica in ele.

• Opteaza pentru sosete din bumbac, chiar daca sunt un pic mai scumpe. Ele lasa piciorul sa respire, tin de cald si nu miros la fel de tare ca cele din nylon sau polyamida.

• Investeste mai multi bani intr-un paltonas sau haina mai grosuta. Chiar daca iti duci copilul cu masina la scoala, el va sta in pauze si pe afara.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accesorii toamna copii

Articole recomandate

Citeste si despre