Valentine's Day, crafturi pe care sa le faci impreuna cu copilul

/ / Modificat: 2017-02-13
Valentine's Day, crafturi pe care sa le faci impreuna cu copilul

Valentine's Day sarbatoreste dragostea. Iar copiii sunt parca rupti din definitia dragostei si a iubirii. Ei nu trebuie lipsiti de bucuria de a se distra si de a invata mai multe despre aceste sentimente nobile si bucurii ale sufletului, chiar daca au cativa anisori. Asadar, invata-l pe copil sa creeze felicitari si crafturi cu tematica de Ziua Indragostitilor pentru Valentinul sau Valentina lui!

Soricelul dragastos

soricel craft valentine's day

E nevoie de o bucata de hartie de constructie de culoare rosie sau roz, ori simpla - care trebuie colorata de copii cu acuarele sau creioane ori carioci.

Se impatureste un dreptunghi colorat de hartie si se deseneaza o jumatate de inima, astfel incat atunci cand copilul decupeaza jumatatea (cu hartia impachetata in 2) sa iasa o inima cand o desface.

Se taie inca 2 inimioare (de culori diferite - una rosie si una roz) pentru urechiusele soricelului in acelasi mod ca cea mare (trebuie ca una sa fie mai mica decat cealalta) – cea mica se lipeste peste cea mare (veti observa un contrast al culorilor); se taie in doua si se lipesc jumatatile de o parte si de a alta a capului.

In interiorul inimii mari (acolo unde a fost indoita) se lipeste codita soricelului formata dintr-o bucata de ata groasa, de culoare neagra.

Inima rosie, mare se impatureste si se lipeste pe margini, lasand un mic spatiu acolo unde este codita pentru ca se poate umple (dupa ce s-a uscat in restul locurilor) cu putina vata (pentru ca soricelul sa stea usor bombat) si apoi se lipeste si zona ramasa deschisa.

Se deseneaza ochii, mustatile si boticul cu acuarele sau creioane colorate.

Fluturasul cu surprize

 craft valentine's day

Ai nevoie de rola de carton de la hartie igienica, de foarfeca, hartie de constructie, acuarele sau creioane colorate.

Ai nevoie de sablonul pentru corpul fluturasului, pe care il printezi si pui copilul sa il deseneze in culori, ca in imagine.

Apoi decupati fiecare piesa din sablon.

Iei rola de carton de la hartie igiena si acoperi capetele cu bucati de hartie de constructie; apoi iei bucata dreptunghiulara din sablon si imbraci rola cu ea.

Lipiti capul si cele 6 manute.

Apoi printeaza sablonul de la aripile fluturasului, pune copilul sa le coloreze in 3 culori, le lipesti una peste alta pornind de la cea mai mare si pana la cea mai mica forma si apoi le lipesti de spatele rolei de hartie.

Poti pune cateva bombonele in interiorul rolei inainte de a amplasa capul fluturasului, pentru a fi si mai interesant cadoul.

Insectele iubarete

craft valentine's day

Aveti nevoie de hartie de constructie rosie, roz, verde si alba.

De asemenea, aveti nevoie de tempera in aceleasi culori (dar nu foarte apoase, ci de o consistenta mai groasa).

Pune mai multe culori in recipiente diferite si pune copilul sa isi bage degetelele in ele (va fi amuzant pentru el).

Apoi, taiati hartia de constructie in forma de inima, pune copilul sa isi lase amprente din loc in loc, folosind toate cele 5 degetele (pentru ca trupurile insectelor sa fie de marimi diferite) si culori diverse.

Dupa ce amprentutele se usuca, desenati impreuna picioruse acestora pentru a le transforma incet in insecte... este nevoie sa il ajuti pe copil si sa ii arati cum sa le faca.

Din hartie verde puteti decupa iarba si o puteti lipi la baza insectelor pentru a crea senzatia ca ele se misca pe iarba, puteti desena si un copac sau puteti decupa norisori din hartie alba si apoi poti pune copilul sa ii lipseasca.

Daca micutul e suficient de mare il poti pune sa scrie si un mesaj simplu de Valentine's Day's.

Floricica dragostei

craft valentine's day

Poate fi facuta chiar si de copiii foarte mici, pentru ca este simpla, dar foarte draguta si gingasa.

Aveti nevoie de mai multe culori de hartie de constructie.

Daca copilul este maricel, poate desena chiar el petalele si frunzele floricicai.

Daca nu, te poti folosi de sabloane pe care sa le printezi si sa il pui pe copil doar sa le coloreze (mai degraba cu acuarele decat cu creioane colorate) si sa le decupeze.

Apoi, pe o hartie de cosntructie de culoare rosie (dreptunghiulara) pune copilul sa asambleze toate partile floricicai si sa le lipeasca.

Petalele pot fi ornamentate dupa bunul plac al copilului cu praf stralucitor special, cu cateva amprente lasate pe fiecare petala (cu degetele bagate in acuarele) sau alte idei pe care le are prichindelul.

Daca este suficient de maricel poate scrie si un mesaj special de Sfantul Valentin.

Copacelul indragostit

craft valentine's day

Aveti nevoie de culori (creioane, carioci sau acuarele), foarfeca, hartie de constructie in mai multe culori, lipici.

Printeaza sabloane pentru trunchiul de copac si pentru inimioare si apoi pune copilul sa le coloreze; daca prichindelul e suficient de maricel le poate desena si apoi decupa singurel.

Veti avea nevoie de vreo 20 de inimioare micute (care sa constituie coroana copacului); dimensiunea lor trebuie sa fie suficient de mica pentru ca toate laolalta sa creeze coroana; apoi pune copilul sa deseneze inimioarele in rosu, roz, mov, lila (culori apropiate de rosu).

Pe o hartie de constructie dreptunghiulara incepeti sa lipiti trunchiul copacului, apoi, sub indrumarea ta, ajuta-l sa lipeasca fiecare inimioara pentru a crea frumos coroana.

Puteti impodobi micuta capodopera cu bucatele de hartie verde din care decupati iarba si poti pune copilul sa deseneze niste floricele pe langa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Valentines Day Sfantul Valentin copii Sentiment iubire copii Emotii copii Activitati copii valentines day Valentines Day copii Ziua indragostitilor copii Activitati copii valentine's day

Articole recomandate

Citeste si despre