Activitati de primavara pentru copil si intreaga familie

/ / Modificat: 2014-04-01
Activitati de primavara pentru copil si intreaga familie

Primavara este sezonul in care trebuie sa ne revenim din hibernarea de iarna si sa punem iar corpul in miscare. Sa reaprindem motorasele organismului si sa consumam energia intr-un mod placut si relaxant. Este timpul pentru activitati de primavara in aer liber, amuzante pentru prichindei, dar care mentin in forma si membrii familiei.

Plimbarea

Plimbarile sunt cele mai simple metode de mentinut in forma. Cand soarele incepe sa ne incalzeasca usor trupurile si natura sa inverzeasca plimbarile in parc reprezinta nu numai momente de relaxare in familie, ci si o modalitate de a arde calorii si pentru copii de a consuma energie intr-un mod eficient.

Luati si catelul cu voi sau luati paletele de badminton sau mingea si aventurati-va in jocuri cat mai amuzante.

Ciclismul

Toti membrii familiei, echipati-va, scoateti bicicletele din garaj sau subsol si aliniati-va la start. E timpul pentru miscare in cel mai amuzant mod: mergand cu bicicleta pe pistele speciale pentru biciclisti sau in parcuri! Este un mod placut de a va pune toti muschii in miscare si de a beneficia de putin timp in aer liber.

Mers pe role

E timpul pentru scoaterea rolelor de la "naftalina" sau pentru achizitionarea unora noi. Daca vrei sa il inveti pe copil si sa il atragi intr-o activitate care sa il atraga si care sa il ridice de pe scaunul din fata calculatorului cat mai mult timp, atunci rolele sunt o optiune care il ajuta pe sa creasca si sa se mentina in forma.

Gradinaritul

Fie ca e vorba de gradina din curtea casei voastre, a bunicii sau cea care apartine blocului este o idee numai buna sa faceti un pic de miscare si sa va bucurati de natura. Este si o oportunitate de a-l invata cate ceva pe copil despre plante si gradinarit si de a cultiva floricele in aer liber, printre miresmele proaspete ale copaceilor si ierbii.

Mersul la padure

Gradele de pe termometru au inceput sa urce cu rapiditate, iar vremea nu mai are rabdare sa se incalzeasca. De acum incep iesirile in aer liber, iar padurile sunt o alegere si o experienta relaxanta si placuta atat pentru voi, cat si pentru copil. Il poti invata atatea lucruri utile in mijlocul naturii si va puteti juca si sporturi ca badmington, volie, fotbal etc.

Plimbatul cu barca sau hidrobicicleta

Parcurile s-au pregatit intens pentru sezonul de primavara si au pus la dispozitia voastra barcute si hidrobiciclete pentru a va plimba pe lacuri. Bucurati-va de peisaje si dati cat puteti de mult la vasle sau din picioare. Pune toti muschii in miscare!  Lasati si copilul sa incerce sa vasleasca, va fi amuzant!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport familie Sanatate copii Sanatate femei Activitati primavara Activitati de familie Activitati distractive familie Activitati primavara copii

Articole recomandate

Citeste si despre