Programe acvatice pentru gravide si bebelusi oferite de Active Center

/ / Modificat: 2010-07-27
Programe acvatice pentru gravide si bebelusi oferite de Active Center





 

Seara de 4 martie 2010 de la piscina Rin Grand Hotel, Body Art Club a fost marcata de un eveniment de exceptie: lansarea noului program acvatic - "Aqua Gym pentru Gravide si Bebelusi" oferit de Active Center.

Optiunea pentru aceasta piscina a pornit atat de la ambientul ei foarte prietenos, dar si de la temperatura si calitatile apei din piscina, care respecta toate cerintele derularii unor asemenea programe.

Programul serii a fost marcat de cuvantul de deschidere al d-nei Carmen Negoita – manager general Rin Grand Hotel, de prezentarea programului de catre d-na Vania Limban - wellness manager Active Center si, nu in ultimul rand, de prezentarea de catre Roxana si Daniel Susca – parintii Mariei, a unui slideshow prin care au explicat dezvoltarea fizica a fiicei lor pas cu pas, incepand de la varsta de 4 luni cand au venit cu ea pentru prima data la programul acvatic si evolutia ei pana la varsta de 3 ani.



 

Prezentarea cursurilor acvative a fost insotita si de o parada de moda organizata de Faire Dodo cu un grup de gravide de la Active Center.

"Pentru Faire Dodo Maternity, luna Martisorului e cu adevarat speciala: se implinesc 2 ani de succes in Romania, sarbatorim ziua Mamicii si implicit, a tuturor viitoarelor mamici si venirea Primaverii mult asteptate! Toate acestea au  fost celebrate printr-un eveniment special organizat la Rin Grand Hotel si anume prezentarea colectiei de primavara 2010 - plina de culoare, bun gust si stil, materiale de calitate, de fapt, o colectie cu hainele pentru gravidute atat de speciale cu care v-am obisnuit!" spune Raluca Onescu, fairedodo.ro.

Seara a culminat cu momentul intrarii in piscina a unui grup de 12 bebelusi insotiti de parinti. A fost cel mai frumos moment al serii, generat de "spectacolul" oferit de micii delfinasi cu chilotei, care s-au simtit in largul lor in apa, liberi in miscari, in plonjonul de pe marginea piscinei, in scufundari sau in jocurile care au insotit programul.

Bebelusii, micii delfinasi

Metoda folosita de Vania Limban si echipa de la Active Center -Vali Balan si Gabriela Vlad -profesoare inot; Dragos Enica, Gloria Ciolachi, Ana Cordea - kinetoterapeuti, are la baza prezenta parintelui in piscina impreuna cu bebelusul care invata prin mimetism de la acesta sa respire in apa, sa plutesca pe spate sau pe burtica, sa schiteze miscari libere ale picioruselor si manutelor, sa se scufunde. Urmand acest program, in preajma varstei de un an, bebelusii isi transforma miscarile reflexe in miscari coordonate si devin foarte activi in relatia cu apa dezvoltand miscari de inot.

Cel mai potrivit moment in  care parintii pot veni cu bebelusii la acest program de gimnastica acvatica  este in prejma varstei de 2-5 luni. La acesta varsta, bebelusii nu se tem de apa si reflexele de natatie cu care se nasc sunt inca prezente si foarte active, oferindu-le acestora posibilitatea ca prin prezenta si sustinerea parintilor sa dezvolte o relatie deosebita cu apa. Altfel, in preajma varstei de 8 luni, daca nu sunt dezvoltate, aceste reflexe dispar.

Citeste mai multe despre Efectul benefic al apei asupra bebelusilor.

Beneficiile apei pentru femeia insarcinata

Active Center  ofera si un program de gimnastica acvatica pentru gravide - "Aqua Mom", care vine atat in intampinarea gravidelor care vor sa nasca in apa, cat si a celor care vor doar sa participe la un asemenea program deoarece iubesc apa.

Programul este extrem de relaxant pentru ca in apa gravida nu-si mai simte greutatea, edemele de la picioare cedeaza aproape miraculos, mobilizarea articulatiilor, ca si activarea musculaturii care va fi implicata in nastere, este mult mai usoara, dar si mai ampla in comparatie cu programele pe uscat. Programul imbina elemente de  aqua aerobic si aqua stretch cu controlul permanent al respiratiei.

Refacerea dupa o nastere normala sau dupa o operatie cezariana este mult mai rapida si mai usoara pentru gravidele care au urmat un asemenea program de gimnastica in perioada de sarcina. Gravidele care urmeaza sa nasca in apa primesc "un exercitiu de exceptie" care le permite sa vizualizeze si sa constientizeze aceasta modalitate de nastere inca din perioada de sarcina.

Avand  o experianta de 6 ani  in activitatile acvatice pentru gravide si bebelusi, Vania Limban si echipa de la Active Center ofera un program de exceptie, atat prin profesionalism, cat si prin caldura cu care se adreseaza micilor delfinasi sau gravidutelor care participa la program.

Va invitam sa va inscrieti la aceste programe de exceptie!

activecenter.ro

body-art.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus piscina

Articole recomandate

Citeste si despre