Sanatatea copilului tau incepe cu lapte

/ / Modificat: 2014-04-02
Sanatatea copilului tau incepe cu lapte

In primii ani de viata, copilul are nevoi nutritionale specifice, intrucat in aceasta perioada experimenteaza o activitate fizica si psihica intensa, precum si o crestere si dezvoltare accelerate, la toate nivelurile. Nutritia in primele 1000 de zile, de la conceptie pana la varsta de 2 ani, are o importanta deosebita deoarece poate influenta starea de sanatate a copilului si a viitorului adult.Tocmai de aceea, se impune o nutritie precis adaptata nevoilor micutului in aceasta perioada.

Laptele este alimentul-minune si totodata esential copilului tau. El trebuie inclus in alimentatia copilului, in mai multe forme, in functie de etapele sale de dezvoltare.

Alaptarea exclusiva pana la 6 luni

In primele 6 luni de viata, recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii este sa-ti alaptezi exclusiv puiul. Laptele matern contine un complex unic de nutrienti perfect adaptat nevoilor bebelusului, care contribuie la formarea sistemului sau imunitar si-i asigura toti nutrientii si micronutrientii necesari pentru o dezvoltare optima si pentru o flora intestinala sanatoasa. Astfel, timp de 6 luni, el este alimentul ideal si suficient copilasului tau. Practic, laptele matern nu constituie doar hrana sa, ci si modalitatea de hidratare a organismului sau. De aceea, copilul tau nu are nevoie de apa sau de orice altceva in aceste 6 luni.

Alaptarea este cea mai buna metoda de hranire a bebelusilor si ofera numeroase beneficii. Este important ca, inaintea si in timpul alaptarii sa aveti o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Combinatia alaptarii cu biberonul in primele saptamani de viata poate sa reduca productia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alapta este dificila. Intotdeauna consultati doctoral, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hranirea bebelusului dumneavoastra. Daca utilizati formule de lapte pentru bebelusi, trebuie sa urmati cu atentie instructiunile producatorului.

Inceperea diversificarii

In urmatoarele 6 luni, laptele matern este in continuare alimentul ideal pentru puiul tau, insa acum se va incepe si diversificarea alimentatiei. O nutritie precis adaptata nevoilor copilului tau in aceasta etapa de crestere este esentiala pentru o dezvoltare sanatoasa si pentru prevenirea deficientelor nutritionale. Hrana puiului tau ar trebui sa excluda zaharul, grasimile si sarea si sa se axeze pe cereale, legume, fructe (fara citrice) si carne slaba de pui sau de curcan.

De la 1 an, micutul tau este deja junior, dornic sa experimenteze si sa cunoasca lucrurile din jurul lui. De aceea, el are nevoie de un nivel ridicat de energie, care sa contribuie la dezvoltarea sa psihomotorie.

Acest nivel de energie si aportul optim de nutrienti esentiali este adus de formula de lapte Milumil Junior 1+ cu PreciNutri. PreciNutri este un complex unic de nutrienti precis adaptat nevoilor celui mic, care contine prebiotice, fier, vitamina D si calciu. Fierul este esential pe toata durata celor 1000 de zile, lipsa lui sau aportul sau scazut conducand la anemie. Fierul, contribuie la dezvoltarea creierului, calciul si vitamina D pentru oase sanatoase, iar prebioticele pentru o flora intestinala sanatoasa, esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Rezultat a peste 90 de ani de experienta in alimentatia celor mici, PreciNutri este un amestec unic de nutrienti adaptati fiecarei varste, pentru o dezvoltare optima a celui mic.

Importanta laptelui in meniul copilului

De la varsta de 2 ani, juniorul tau incepe sa socializeze mai mult si devine tot mai activ. In continuare are nevoie de aceiasi nutrienti, insa in cantitati diferite. Milumil Junior 2+ cu PreciNutri contine un complex unic de nutrienti esentiali pentru a aduce un aport ridicat de energie micutului tau.

De la 3 ani, juniorul tau are in continuare nevoie de lapte pentru a creste sanatos si pentru a obtine energia necesara pentru activitatile intense pe care le va experimenta incepand cu aceasta varsta. Specialistii Milupa au creat, astfel, laptele de crestere Milumil Junior 3+ cu PreciNutri, ideal pentru nazdravanii activi.

Specialistii recunosc laptele ca fiind un aliment nutritiv pentru copii, care le aduce nenumarate beneficii. Insa, in primii ani de viata, copilul tau are necesitati nutritionale specifice, care nu pot fi acoperite de orice tip de lapte, motiv pentru care se recomanda ca laptele de vaca sa fie introdus in alimentatia micutului cat mai tarziu. Pentru a-i asigura aportul optim de nutrienti puiului tau, ai la dispozitie gama de formule de lapte Milupa cu PreciNutri. Aceasta este imbogatita cu fier si vitamina C care ajuta la absorbtia fierului, pentru a preveni anemia feripriva. Fierul este esential pentru:

  • formarea celulelor rosii care transporta oxigenul prin sange catre creier
  • dezvoltarea cognitiva normala a copiilor.

Cu numai doua canute de Milupa Milumil pe zi, ii asiguri micutului tau aproximativ 70% din necesarul zilnic recomandat de Societatea Romana de Pediatrie. Mai mult, fiecare tip de lapte Milumil contine prebiotice, care contribuie la o flora intestinala sanatoasa. Oferindu-i juniorului tau lapte Milumil Junior cu PreciNutri, contribui la o crestere sanatoasa, o dezvoltare armonioasa si il ajuti sa tina pasul cu ritmul sau alert de dezvoltare. Asadar, sanatatea copilului tau incepe cu lapte! Nu uita: copiii sanatosi sunt copii fericiti.

Pentru mai multe detalii legate de formulele de lapte Milumil Junior cu PreciNutri, va invitam sa accesati site-ul www.milupa.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre