Idei de costumatii ieftine de Halloween

/ / Modificat: 2014-10-13
Idei de costumatii ieftine de Halloween

Daca nu ai buget pentru costumele de Halloween ale copiilor si ale voastre din acest an, nu renunta la ideea de a celebra aceasta seara atat de captivanta pentru cei mici. Puneti-va cu totii creativitatea la incercare, indemanarea la "lucru" si improvizati cele mai simpatice, haioase, dar si ieftine costumatii!

Pisicuta sau motanel

costum-pisica

Pisicutele sunt unele dintre animalele preferate ale copiilor, asa ca nu ar trebui sa te surprinda dorinta lor de a se deghiza in feline de Halloween. Daca nu iti permiti sa achitionezi un astfel de costum, il poti improviza foarte usor dintr-o salopeta neagra si cateva accesorii simple, pe care le poti confectiona impreuna cu cei mici.

Pentru coada de pisica, aveti nevoie de o sarma mai groasa pe care o imbracati in sfoara sau puf negru. Pentru urechiuse, puteti folosi o caciulita sau bentita pe care lipiti doua cercuri sau triunghiuri decupate din fetru negru. Si, pentru ca nu exista pisicuta fara mustacioare, puteti folosi vopsele de fata (nontoxice) pentru a le picta. 

Bureti imensi de baie

costum-puf-baie

Probabil ca nu te-ai gandit ca te-ai putea deghiza vreodata intr-un burete de baie, nu-i asa? Noi iti aratam ca poate fi o idee extrem de haioasa, pe care ar putea-o adopta toti membrii familiei sau prietenii invitati la petrecere. Aveti nevoie doar de tul colorat, pe care il prindeti din loc in loc, pentru a crea faldurile specifice buretilor, si de un siret alb pe care sa il coaseti intr-o parte, pentru a crea "manerul". Imaginati-va cat de amuzant va fi sa vedeti barbatii casei transformati in bureti imensi, dar si cat de simpatici vor fi bebelusii facuti ghemotoc in tulul colorat.

Audrey Hepburn

Audrey-Hepburn

Daca esti o mamica eleganta din fire, nu vei intampina mari dificultati in a recrea lookul celebrei Audrey Hepburn, iconul nemuritor al modei. Trebuie doar sa scoti din sifonier rochia scurta, neagra, o pereche de manusi din dantela, colierul din perle (sau imitatie), sa imprumuti o tiara de la fetita ta si sa te aprovizionezi cu un port-tigaret cochet.

Punga cu "jeleuri"

punga-jeleuri

Vrei sa-ti transformi copilul intr-o atractie dulce a acestui Halloween? Improvizeaza-i costumul dintr-un sac de plastic transparent umplut cu o multime de baloane mici si colorate. Ajuta-l sa-si faca loc printre baloane si decupeaza sacul in spatiile prin care copilul trebuie sa scoata mainile si picioarele, apoi leaga-l cu o fundita la gat, pentru a sta fix pe el.

Fantoma simpatica

fantoma-costum

Fantomele sunt alte simboluri specifice sarbatorii de Halloween care pot prinde "viata" intr-un mod simplu si ieftin printre costumele pe care le pregatesti pentru familia ta. Daca cel mai mic membru al familiei a fost ales sa bantuie casele deghizat intr-o fantoma, atunci improvizeaza costumatia dintr-un banal cearceaf alb. Gaureste-i ochii si nasucul si leaga-l usor in jurul gatului, pentru a sta fix in timpul ce copilul merge la colindat.

Norisori pufosi

norisor-costum

Cel mai simplu si ieftin costum pe care il poti pregati copilului tau este cel de norisor. Imbraca-ti prichindelul intr-o salopeta mulata, de culoare bleu sau alba. Decupeaza doua forme identice de norisori din fetru, de dimensiuni ceva mai mari, apoi imprejmuieste trunchiul copilului cu aceste forme. Leaga-le intre ele cu panglica sau ata. Confectioneaza-i si o boneta sau caciulita umpluta cu puf, in forma de nori.

Dracusor

dracusor-costum

Daca vrei sa iti imbraci copilul intr-un costum specific de Halloween, atunci improvizeaza un costum simplu, dar simpatic de dracusor. Imbraca-l intr-un salopeta rosie, ataseaza-i o coada din sarmulita imbracata in material in aceeasi nuanta si confectioneaza-i o pereche de coarne dintr-o bentita si putin fetru. Nu uita nici de coasa, care este un simbol pentru acest personaj. Improvizeaz-o dintr-o coada de matura si cateva sarmulite imbracate in fetru in capat.

Detinuti evadati

detinuti-costume

Transformati-va de Halloween intr-o familie de detinuti evadati din cea mai simpatica inchisoare. Toti membrii familiei, de la catel, purcel, copii si bunici trebuie sa imbrace costume dungate, specifice acestor persoane raufacatoare. Improvizati-le din bluzite, pantaloni sau rochite imprimate cu dungi orizontale, in combinatii cromatice de alb si negru. 

Mai cunosti si alte idei de costumatii gratuite ieftine pe care le poti improviza de Halloween, pentru toti membrii familiei tale? Ofera-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Costume halloween Accesorii iarna ieftine Accesorii ieftine

Articole recomandate

Citeste si despre