Costume de Halloween pentru frati

/ / Modificat: 2014-10-06
Costume de Halloween pentru frati

Halloweenul petrecut in sanul unei familii numeroase este un prilej grozav pentru distractie pe cinste si jocuri interesante, dar reprezinta totodata si un exercitiu de creativitate in alegerea si confectionarea costumelor. Daca ai doi sau mai multi copii, poti opta pentru costume "asortate", inspirate din cele mai populare si indragite personaje de basme, povesti si desene animate.

Iata cateva idei de cupluri, personaje si supereroi de film sau desene animate in care iti poti deghiza prichindeii, astfel incat sa formeze o echipa grozava in cea mai infricosatoare noapte din an!  

Scufita Rosie si Lupul

Un baietel si o fetita pot recrea in noaptea de Halloween, prin costumatiile lor, celebra poveste Scufita Rosie. Imbraca fetita in Scufita Rosie, iar baietelul, in lupul cel rau care o pandeste prin padur in drumul ei pana la bunicuta. Poti improviza costumatiile si acasa, in cazul in care nu gasesti aceasta combinatie pe piata. Imbraca fetita intr-o rochita rosie, confectioneaza-i o capa simpla din bumbac rosu si pune-i pe manuta un cos de rafie umplut cu cateva dulciuri. Baietelul nu are nevoie decat de o salopeta simpla din material flausat de culoare brun-cenusiu si de o masca speciala cu chipul unui lup.

Peter Pan si Degetica

degetica-Peter-Pan

Daca ai un baiat si o fetita, opteaza pentru costumatii inspirate din celebrele desene animate Peter Pan. Confectioneaza-i sau cumpara-i baiatului un costum care sa-l intruchipeze pe Peter, iar fetitei, unul care sa o intruchipeze pe Degetica, prietena lui Peter in numeroasele sale aventuri. 

Winnie the Pooh si prietenii

Pooh-prieteni

Cu cat ai mai multi copii, cu atat ar trebui sa te orientezi spre desene sau povesti cu mai multe personaje pentru alegerea costumelor. Winnie the Pooh este o idee grozava pentru costumarea mai multor copii. In plus, personajele din poveste sunt animale pe placul oricarui copil. Costumeaza unul din copii in Pooh, apoi selecteaza pentru ceilalti costume inspirate din cei mai apropiati prieteni ai acestuia: Tigger (Tigrul), Piglet (Purcelusul), Rabbit (Iepure).

Tweedle Dee si Tweedle Dum

Tweedle-Dee-Tweedle-Dum

Tweedle Dee si Tweedle Dum sunt doua personaje Disney din filmul Alice in tara Minunilor. In ciuda aparitiei lor scurte in film, cele doua personaje simpatice, imbracate la fel, au devenit legendare in timp. Indiferent ca ai o pereche de gemeni, doua fetite, doi baietei sau un cuplu mixt de copii, poti opta pentru aceasta costumatie "trasa la indigo". Economisesti timp, bani si efort, intrucat costumele presupun doar trei piese vestimentare foarte simple: o fustita rosie (respectiv o pereche de pantaloni rosii pentru baietei), o bluzita galbena si un guler alb cu funda din satin albastru.

Batman si Robin

batman-robin

Batman si Robin sunt doi dintre supereroii preferati ai baieteilor si un cuplu foarte indragit de film sau desene animate. Daca ai doi baietei, ii poti deghiza in aceste personaje, fie improvizandu-le costumele din ce ai prin casa, fie cumparandu-le de la magazine care comercializeaza astfel de produse.

Familia Flinstone

familia-flinstone

Fred, Barney, Wilma, Betty si Dino sunt personajele principale ale seriei de desene animate "Aventuri in epoca de piatra". Intreaga familie Flinstone reprezinta o sursa de inspiratie grozava pentru costumele de Halloween ale copiilor si nu numai. Este totodata si o optiune ieftina sau accesibila de costumatii, intrucat actiunea desenelor animate are loc intr-o epoca in care garderoba era destul de simpla, dar totodata simpatica si foarte dragalasa.

Hansel si Gretel

Hansel-Gretel

Deghizarea micutilor (baiat si fetita) in Hansel si Gretel iti ofera oportunitatea de a le suscita interesul sau curiozitatea pentru fascinanta poveste a basmului scris de Fratii Grimm. Este totodata si o optiune accesibila de costume, intrucat hainutele celor doi frati se regasesc usor in garderoba oricarui copil. Imbraca fetita intr-o rochita simpla, pune-i un sort de bucatarie si o bonetica pe cap, iar baietelul, intr-o pereche de pantaloni trei sferturi accesorizati cu bretele si o camasa simpla in partea de sus. In masura in care poti, pastreaza aceeasi cromatica in costumele ambilor frati.

Minionii din Despicable me

costume-minioni

Minionii din animatia moderna 3D Despicable me au facut furori in cinematografia pentru copii si au patruns rapid la inimile micutilor dornici sa aiba chipurile simpaticelor personaje imprimate pe toate lucrurile lor. Daca sunt si printre preferatele copiilor tai, atunci confectioneaza-le costume cu chipurile adorabililor minioni.

Tom si Jerry

Copiii tai se alearga tot timpul prin casa precum soarecele si pisica? Atunci nu exista personaje mai potrivite in care ii poti deghiza de Halloween decat in Tom si Jerry! Cumpara-le doua costume simpatice flausate, iar daca nu iti permiti, deghizeaza-i simplu, cu ajutorul a doua masti confectionate in casa, una cu chip de soricel si alta cu chip de pisica.

Piratul si papagalul

pirat-papagal

Asa cum toti stim din filmul "Piratii din Caraibe", dar si din desene animate, fiecare pirat trebuie sa aiba un tovaras de nadejde care sa-l insoteasca in calatoriile peste mari si tari. Este si cazul protagonistului Barbossa, piratul cu un picior de lemn, care apare mereu in celebra serie de filme cu un papagal pe umar. Asadar, daca unul dintre copii este fascinat de pirati, ajuta-l sa se deghizeze intr-un astfel de personaj. Pe celalalt, incurajeaza-l sa-i fie tovaras de aventuri, costumandu-l intr-un papagal haios.

Magicianul si iepurele

magician-iepure

Nu-i asa ca parca orice magician are ascuns un iepure sau porumbel in palarie? In cazul in care ai doi copii si exista o diferenta mare de varsta intre ei, atunci deghizeaza-i in magician si iepuras. Fratiorul mai mare va prelua rolul magicianului, iar cel mic va fi iepurasul "ascuns" in palaria lui. Vor forma un cuplu grozav impreuna, care va atrage privirile si admiratia tuturor!

Mai cunosti si alte cupluri de personaje celebre (de desene, povesti, basme sau film) care pot servi drept sursa de inspiratie pentru costumarea copiilor in noaptea de Halloween? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Costume halloween copii Costume halloween

Articole recomandate

Citeste si despre