Sase spectacole de teatru la Festivalul Tara Copiilor

/ / Modificat: 2013-05-28
Sase spectacole de teatru la Festivalul Tara Copiilor

Sase spectacole de teatru la Festivalul Tara Copiilor

31 mai – 2 iunie

Intre 31 mai si 2 iunie, Clubul Taranului si Muzeul National al Taranului Roman
se transforma in  Tara Copiilor. Timp de 3 zile, curtea muzeului si spatiile Clubului Taranului vor fi dedicate exclusiv copiilor, care sunt asteptati la spectacole de teatru, ateliere creative si un targ pentru toata familia. In cadrul festivalului vor fi invitate sase dintre mai indragite spectacole pentru copii, sustinute de trupe independente de teatru deja consacrate in spatiul cultural bucurestean.  

Atat sambata, cat si duminica (1 si 2 iunie) vor avea loc cate trei piese de teatru.  in prima parte a zilei, Clubul Taranului va gazdui spectacole cu o atmosfera prietenoasa si cu un puternic impact pedagogic, sustinute de trupe apreciate precum Paiata, Lumea lui Momo, Hopa Trop sau Omidee.

Incheierea zilelor de 1 si 2 iunie din festival are loc in studioul Horia Bernea al Muzeului National al taranului Roman, care se va transforma cu aceasta ocazie intr-o sala de teatru. Aici vor avea loc 2 spectacole de mari proportii dedicate intregii familii. Sambata, 1 iunie, Asociatia pentru Promovarea

Istoriei Romaniei prezinta spectacolul "Taramul Basmelor - Inceputuri", care imbina personaje traditionale din povestile romanesti cu elemente cinematografice, efecte speciale, lumini, sunet si proiectii de imagini, oferind basmelor o noua identitate. Duminica, 2 iunie, Compania de teatru Passe Partout Dan Puric va purta spectatorii intr-o excursie din poveste in poveste, din taram in taram, trecand prin scoala fluturilor si lumea calutilor de mare, in spectacolul nonverbal, plin de muzica si culoare "Fluturi si oameni".

Programul complet spectacole, Festivalului Tara Copiilor

Sambata, 1 iunie

Ora 10:30, Clubul Taranului, "Fata babei si fata mosului", Teatrul Paiata


Recomandat: copii peste 3 ani
Un spectacol interactiv, o  poveste care ne pastreaza viu gandul ca, undeva,  candva, se va implini zicala “dupa fapta si rasplata”.
Pret bilet: 10 lei / persoana
Rezervari: 0723.567.233

Ora 12:30, Clubul Taranului, "Muzicantii din Bremen", compania Lumea lui Momo


Recomandat: copii peste 3 ani
Spectacol creat pentru a imbujora de emotie si bucurie obrajorii celor mici, pentru a le da incredere in puterea imaginatiei si a-i face sa fie responsabili cu prietenii cu labute si botic.
Pret bilet: 25 lei / persoana
Rezevari: 0723.565.113

Spectacolul de seara: ora 18:00, Studio Horia Bernea


"Taramul Basmelor  - Inceputuri", Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei

Taramul_basmelor
Cele mai indragite personaje ale basmelor romanesti se vor intalni pe aceeasi scena, intr-un spectacol interactiv de teatru pentru copii. Lumea basmului primeste o noua identitate prin imbinarea elementelor cinematografice cu cele mai noi metode grafice si animatii 3D. Efectele speciale, luminile, sunetul si proietiile de imagini ancoreaza publicul in atmosfera de poveste si le ofera celor prezenti ocazia de a fi actori principali in spectacolul la care asista.

Pret bilet: copii 17 lei, adulti 22 lei

Duminica, 2 iunie

Ora 10:30, Clubul Taranului, "Castelul Vrajitoarei", trupa de teatru Omidee


Recomandat: copii intre 3 si 8 ani
Printesa inchisa in castelul varjitoarei invata sa nu se mai teama de intuneric, fantome sau soareci. La fel vor face si copiii care urmaresc  intamplarile ei.
Pret bilet: 10 lei / persoana
Rezervari: 021.335.21.34, 0723.137.747 sau 0741.149.749

Ora 12:30, Clubul Taranului, "Noapte buna", compania de teatru Hopa Trop


O imagine poetica asupra visului, cu ajutorul luminilor, umbrelor, al sunetelor date de instrumentele live. Spectacolul este gandit pentru copii de varsta mica, cu imagini si sunete nonagresive.
Recomandat: copii intre 2 si 5 ani
Pret bilet: 20 lei/persoana. Al doilea adult din cadrul familiei va putea asista la piesa gratuit

Spectacolul de seara: ora 19:00, Studio Horia Bernea


"Fluturi si oameni" Compania de teatru Passe Partout Dan Puric

Un spectacol neastamparat, gandit special pentru copiii neastamparati ai zilelor noastre, copii care sigur vor intelege de ce fluturii, mai nou, iau lectii de balet, pe cine asteapta Sirena in mijlocul marii si unde isi vor petrece... luna de miere Scufita Rosie si Lupul cel Rau. O excursie plina de aventuri, ca intr-un montagne russe, din poveste in poveste si din taram in taram; un spectacol plin de culoare, la care Fratii Grimm, Petre Ispirescu si Walt Disney si-ar rezerva din timp locuri in sala.
Pret bilet: copii 15 lei, adulti 25 lei

fluturi_si_oamen

Programul complet al activitatilor din cadrul festivalului tara Copiilor va fi anuntat pe pagina de Facebook a Festivalului. Pentru detalii si intrebari, ne puteti scrie pe adresa taracopiilor@gmail.com.

 

Festivalul Tara Copiilor (31 mai - 2 iunie) este o editie pilot a Festivalului tara Copiilor ce va avea loc in perioada 6 – 12 septembrie 2013. in toamna, organizatorii isi doresc sa aduca unele din cele mai frumoase spectacole de teatru pentru copii atat din tara, cat si din strainatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre