Pacala revine la Muzeul Satului!

/ / Modificat: 2013-04-03
Pacala revine la Muzeul Satului!

Pacala revine la Muzeul Satului!

    
Duminica, 7 aprilie 2013, are loc a doua editie a proiectului cultural "Pacala s-a nascut roman" organizat de Clasa 1 si Muzeul Satului, finantat de Administratia Fondului Cultural National si sustinut de Zurli Events.
    

Pacala, eroul snoavelor populare romanesti, este cunoscut pentru umorul si istetimea sa, dar mai ales pentru capacitatea de a face haz de necaz.

Pacala s-a nascut in Romania si se regaseste in fiecare dintre noi. De aceea, el vine in fiecare primavara sa ne reaminteasca ce inseamna umorul romanesc de calitate, muzica romaneasca autentica, mestesugurile si traditiile noastre stravechi.

    

Ziua lui Pacala se deschide la ora 10:00, iar la 10:30 are loc primul eveniment, spectacolul "Fata babei si fata mosului", sustinut de actorii Teatrului Zurli, care vor pune in scena o adaptare interactiva si plina de umor a povestii clasice romanesti.

 

Intre ora 12:00 si 13:30 au loc doua momente de dans folcloric sustinute de Ansamblul Calusarii din Valcele, jud. Olt si Ansamblul Doinita al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

La ora 13:30 isi face aparitia insusi Pacala, care ne indeamna "Sa glumim pe saturate, sa ne veselim mai frate", printr-un program de scenete ce redau perfect spiritul personajului.

La finalul zilei va avea loc un concurs de mesaje scrise pe usa lui Pacala. Cele mai frumoase vor fi premiate.

Pe tot parcursul zilei, mesteri populari din diferite zone ale tarii vor sustine ateliere de incondeiat oua modelaj in lut, felicitari, podoabe populare si impletituri textile.
    

Pacala asteapta toti romanii la Muzeul Satului pe 7 aprilie, sa dovedim ca Pacala e roman!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii

Articole recomandate

Citeste si despre