Eveniment caritabil pentru prevenire a abandonului copiilor

/ / Modificat: 2015-06-12
Eveniment caritabil pentru prevenire a abandonului copiilor

Din sase in sase ore un copil este abandonat intr-o sectie de spital din Romania. 

  • Avem 60 de mii de copii lasati in grija statului. Trei sferturi dintre acestia au peste sase ani si exista foarte putine cereri de adoptie pentru acestia.
  • 90% dintre copiii care intra in sistem nu sunt, de fapt, orfani, ci provin din familii care nu si-au mai permis sa aiba grija de ei. Doar 10% sunt cu adevarat copii abandonati cu parinti necunoscuti. Ceea ce inseamna ca majoritatea copiilor aflati sub protectia statului sunt in aceasta situatie din cauza saraciei.
  • 14000 de posturi sunt vacante in directiile generale de asistenta sociala, dintre care peste 8000 in directiile de protectie a copilului. Lipsa cadrelor specializate contribuie direct la cresterea ratei abandonului si impiedica identificarea timpurie a familiilor in situatie de mare risc.

Cum te poti alatura eforturilor de prevenire a abandonului copiilor? Cumpara biletul de acces la piesa NOI 4, in valoare de 40 lei si vino sa-i vezi pe 14 iunie pe Maria Obretin, Ilinca Manolache, Marius Manole si Lia Bugnar care te vor face sa zambesti. Zambetul tau se va transforma in zambetul unui copil si sansa unei mame la o viata mai buna. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul 24/7 Dental si Camera de Comert Britanica Romana, duminica, 14 iunie 2015, ora 19.00, Godot Cafe. Obiectivul este strangerea de fonduri necesare prevenirii abandonului copiilor romani prin suportul Asociatiei pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente pentru parinti Abandon copii

Articole recomandate

Citeste si despre