Eveniment caritabil pentru prevenire a abandonului copiilor

/ / Modificat: 2015-06-12
Eveniment caritabil pentru prevenire a abandonului copiilor

Din sase in sase ore un copil este abandonat intr-o sectie de spital din Romania. 

  • Avem 60 de mii de copii lasati in grija statului. Trei sferturi dintre acestia au peste sase ani si exista foarte putine cereri de adoptie pentru acestia.
  • 90% dintre copiii care intra in sistem nu sunt, de fapt, orfani, ci provin din familii care nu si-au mai permis sa aiba grija de ei. Doar 10% sunt cu adevarat copii abandonati cu parinti necunoscuti. Ceea ce inseamna ca majoritatea copiilor aflati sub protectia statului sunt in aceasta situatie din cauza saraciei.
  • 14000 de posturi sunt vacante in directiile generale de asistenta sociala, dintre care peste 8000 in directiile de protectie a copilului. Lipsa cadrelor specializate contribuie direct la cresterea ratei abandonului si impiedica identificarea timpurie a familiilor in situatie de mare risc.

Evenimentul este organizat cu sprijinul 24/7 Dental si Camera de Comert Britanica Romana, duminica, 14 iunie 2015, ora 19.00, Godot Cafe. Obiectivul este strangerea de fonduri necesare prevenirii abandonului copiilor romani prin suportul Asociatiei pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala.

Taguri Evenimente pentru parinti Abandon copii

Articole recomandate

Citeste si despre