Un bebelus a fost gasit in viata, dupa ce a fost abandonat intr-o punga de cumparaturi si lasat pe asfaltul rece

/ / Modificat: 2024-02-04
Un bebelus a fost gasit in viata, dupa ce a fost abandonat intr-o punga de cumparaturi si lasat pe asfaltul rece

Cand auzi de astfel de cazuri, te intrebi cum poate o mama sa isi abandoneze copilul. Ti se pare ceva de neimaginat, o lipsa acuta de inumanitate. Din pacate insa, asemenea cazuri sunt din ce in ce mai dese si nimeni nu poate intelege cum un parinte poate sa isi abandoneze copilul. 

Un caz asemanator a avut loc luna trecuta in Marea Britanie, cand un nou-nascut a fost gasit pe o strada din estul Londrei de o persoana care isi plimba cainele in in acea zona. Fetita era in viata, invelita intr-un prosop si pusa intr-o punga, desi afara erau minus 3 grade Celsius. 

„Am sesizat ca era agitatie in zona Parcului Greenway. Apoi am vazut un prosop alb pe asfalt si 6-7 politisti in jurul acestuia...Cred ca mama bebelusului si-a dorit ca micutul sa fie gasit. Astfel, prosopul se afla intr-o zona vizibila, langa drumul principal. Aseara a fost foarte frig.”, a povestit Tania Iurac, o femeie care lucreaza in zona in care a fost gasita fetita. 

Un alt martor a marturisit ca este socat ca exista astfel de parinti si numai Dumnezeu a facut minunea ca micuta sa fie gasita in viata pe acel ger cumplit. 

„Am fost socat sa aflu ca o femeie si-a abandonat bebelusul pe strada. Aseara a fost ger. Este un miracol ca bebelusul a supravietuit. In jurul orei 22:00 era multa politie in zona. Am vazut un elicopter si am auzit multe sirene.”, a mai spus un sofer de taxi. 

Fetita este in stare stabila si a primit numele Elsa 

Oamenii legii ajunsi la fata locului au transportat-o pe micuta imediat la spital si a multumit tuturor persoanelor care au ajutat la salvarea micutei.

„Actionand cu promptitudine, persoana care a gasit fetita a reusit sa o incalzeasca pana la sosirea ambulantei, cand paramedicii i-au verificat starea inainte sa o transporte la spital. Sunt extrem de fericit ca pot sa anunt ca fetita este teafara, ca este in siguranta si ca se afla in grija personalului medical. De asemenea, pot spune ca le sunt recunoscator tuturor celor care au oferit informatii politistilor si medicilor- toti ati contribuit la salvarea vietii bebelusului.”, a declarat comisarul-sef Simon Crick, seful politiei din Newham. 

Fetita este de culoare si a primit temporar numele Elsa. Totusi, oamenii legii au marturisit ca sunt ingrijorati si de starea mamei si incearca sa o gaseasca. 

„Daca esti mama bebelusului, trebuie sa stii ca fiica ta este bine si, indiferent de circumstante, solicita ajutor la numarul de telefon 999.”, a mai transmis comisarul-sef Simon Crick. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Abandon copii

Articole recomandate

Citeste si despre