„Imi este greu sa il intretin”. O mama si-a abandonat bebelusul de 8 luni in scara unui bloc. I-a lasat alaturi biberonul cu lapte cald

/ / Modificat: 2023-10-03
„Imi este greu sa il intretin”. O mama si-a abandonat bebelusul de 8 luni in scara unui bloc. I-a lasat alaturi biberonul cu lapte cald

O mama din Balti, Republica Moldova, a fost nevoita sa ia probabil una dintre cele mai dificile decizii din viata ei. Si-a abandonat bebelusul de numai 8 luni in scara unui bloc, fiindca nu avea cum sa il intretina. Femeia a lasat langa cel mic un biberon cu lapte cald, cateva hainute de schimb si un bilet in care explica motivul pentru care a luat aceasta decizie.

„Imi este greu sa il intretin, va rog sa aveti grija de fiul meu. Ma iertati, va rog, nu am alta iesire din situatie”, scria in biletul respectiv.

De asemenea, pe langa numele, prenumele copilului si datele despre nasterea sa, mama a scris si ca micutul s-a nascut bolnav.

„Ea s-a asigurat, laptele era cald, langa copil au fost gasite hainute de schimb. Cand a lasat copilul, a batut la usa pentru a se asigura ca el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Sef Sectia Protectia Copilului si Familie Balti, potrivit nordnews.md.

Micutul a fost gasit intr-o stare precara de sanatate si a fost transportat de urgenta la spital. A fost diagnosticat cu malnutritie, bronsita si este suspect la pneumonie, spun medicii care l-au ingrijit.

„Varsta pacientului este aproximativ de 7-8 luni. Serviciul de asistenta medicala urgenta a adus copilul la departamentul pediatrie catre orele 18:20. In momentul internarii, starea pacientului era intr-o situatie deplorabila sanitara. Copilul a fost diagnosticat cu malnutritie, bronsita si este suspect la pneumonie”, a spus Natalia Brasoveanu, purtator de cuvant SC Balti.

Potrivit autoritatilor, femeia care si-a abandonat copilul in scara blocului are 22 de ani si locuieste de ceva vreme in Balti. Protectia Copilului si Familie Balti a luat legatura cu tatal biologic al copilului, iar daca anterior nu s-au depistat alte neglijari ale actiunilor parintesti, micutul va fi lasat in grija acestuia.

„Am luat legatura cu tatal biologic, ii vom trimite pozele, sa vada daca el este tatal si daca el este copilul cautat. Avem careva presupuneri pe care urmeaza sa le verificam. Sa examinam posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt parinte, daca anterior nu s-au depistat alte neglijari ale actiunilor parintesti, fie sa fie transferat copilul de la spitalul, din sectia de copii cu varsta de frageda, intr-un centru de plasament pentru copiii de varsta frageda de pe strada Ivan Franco, pana la stabilirea statutului copilului”, a declarat Crizantema Caraman, Sef Sectia Protectia Copilului si Familie Balti.

Cat despre femeia care l-a abandonat pe cel mic, aceasta risca o amenda de pana la 27.500 de lei, cu munca neremunerata in folosul comunitatii sau inchisoare de pana la doi ani.

  • Surse: stiriromania.ro
  • Foto: stiriromania.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Abandon copii Bebelus Mama

Articole recomandate

Citeste si despre