A crescut numarului de transplanturi cu celule stem

/ / Modificat: 2015-05-19
A crescut numarului de transplanturi cu celule stem

De 13 ani in Europa si de 8 ani in Romania, bancile de celule stem parte FamiCord, printre care si Biogenis, depun eforturi constante pentru tratarea si vindecarea cu ajutorul celulelor stem recoltate la nastere a numeroase afectiuni. De la inceputul acestui an, FamiCord a mai realizat inca 31 de transplanturi pentru pacienti. 

FamiCord, grupul european de banci de celule stem din care face parte si Biogenis, a efectuat 70 de transplanturi cu celule stem, in ultimii opt ani fiind tratati pacienti cu varste cuprinse intre 1 an si 60 de ani cu boli neurologice si hematologice. 

Utilizarile au fost pe arii medicale diferite si pe terapii atat standard cat si experimentale, Biogenis anuntand si prima utilizare din Europa Centrala si de Est a celulelor stem mezenchimale, din cordonul ombilical. 

Primul pacient roman tratat cu celule stem mezenchimale din cordonul ombilical este o fetita in varsta de trei ani. Grupul FamiCord este primul din Europa care foloseste aceste celule stem din cordonul ombilical in transplanturi, rezultatele asteptate fiind mari. 

Bolile tratate au fost multiple, in special afectiuni neurologice, tetrapareza spastica, autism, paralizie cerebrala, scleroza multipla, dar si boala grefa versus gazda, Betatalasemie. 

"Peste 70 de tipuri de afectiuni maligne si benigne sunt supuse standard terapiei prin transplant de celule stem hematopoietice la nivel mondial. Diversitatea celor 31 de transplanturi efectuate in acest an cu celule stem mezenchimale reprezinta un succes pentru noi dar si o rasplata a eforturilor depuse la nivel de cercetare. Probele de sange prelucrate in laboratorul Biogenis din Bucuresti au dovedit practic o excelenta metoda de prelucrare si stocare, devenind astfel singura banca romaneasca de celule stem ce a furnizat in conditii excelente o proba de celule stem mezenchimale din cordonul ombilical. Pentru parinti, acesta trebuie sa fie principalul atribut al alegerii bancii de celule stem: demonstratia practica a modului in care se lucreaza cu proba din cordonul ombilical"- Dorin PIRCIOG, director general Biogenis.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Celule stem Tratament celule stem

Articole recomandate

Citeste si despre