Ateliere gratuite de lectura pentru copii in luna martie dedicate personajelor feminine din carti

/ / Modificat: 2019-02-13
Ateliere gratuite de lectura pentru copii in luna martie dedicate personajelor feminine din carti

In fiecare sambata a lunii martie, copiii si parintii au intalnire cu personajele feminine din carti, toate extraordinare. Primul atelier din serie are loc in data de 2 martie.

Printese, vrajitoare, copile poznase sau fete reale devenite de poveste vor fi cap de afis pentru atelierele de lectura smARTkid de la Librarium din Teatrul National, de la ora 17.00, pe intreaga durata a lunii martie. Invitata speciala a proiectului este istoricul Mihaela Simina, care va sustine in data de 30 martie un atelier depre Regina Maria.

Atelierele de lectura smARTkid din acest proiect sunt destinate categoriei de varsta 4-8 ani. La fiecare atelier va fi adusa in discutie alta carte dintre cele selectate:

  • Pippi Sosetica – Editura Arthur
  • Mika vrajitoare – Editura Univers Enciclopedic
  • Povesti de seara pentru fete rebele - Editura Litera
  • Femei in stiinta – Editura Nemi

Acestei serii de 4 ateliere se va adauga un workshop inca si mai special, dedicat Reginei Maria, invitata fiind istoricul Mihaela Simina, editorul volumului „Regina Maria. Flori de portocal” - ed. Libris si autor (alaturi de istoricul Adrian Cioroianu) al cartilor destinate copiilor: „Maria a Romaniei” si „Mihai I” – ed. Curtea Veche.

Inscrierea la atelierele de lectura smARTkid se face printr-un mesaj la inscrierismartkid@gmail.com si este obligatorie. Doar in acest fel pot fi asiguate materialele necesare tuturor copiilor prezenti la atelier.

Atelierele smARTkid sunt cadrul in care copiii traiesc experienta lecturii la 360 grade. Acestea ofera un suport solid pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare, dar si pentru dezvoltarea globala a copiilor.

Proiectul initiat de Asociatia 7 ARTE are un dublu scop: promovarea lecturii dar si a diversitatii si tolerantei, pornind de la exemplele personajelor feminine pe care cele mai populare carti pentru copii le ofera.

Asociatia 7 ARTE organizeaza din 2015 ateliere de lectura pentru copii si adolescenti. „Suntem mandri de faptul ca atelierele de lectura smARTkid cu scriitori contemporani organizate de Asociatia 7 ARTE au fost prima initiativa din piata care a propus acest concept, replicat acum si de alte organizatii, in beneficiul copiilor”, spune Livia Lucan-Arjoca, coordonatorul proiectului si Presedinte al Asociatiei 7 ARTE.

Atelierele smARTkid cu scriitori, organizate anual de Asociatie, aduc in fata copiilor cei mai renumiti scriitori contemporani care citesc copiilor, le raspund la intrebari si le transfera celor mici cate un pic, sau mai mult, din personalitea lor.

Pentru detalii despre activitatea Asociatiei 7 ARTE si despre oferta de ateliere vizitati www.7arte.org.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere Ateliere copii

Articole recomandate

Citeste si despre