Trucuri de ingrijire a unghiilor si tendinte in materie de culori si modele

/ / Modificat: 2014-02-27
Trucuri de ingrijire a unghiilor si tendinte in materie de culori si modele

Periodicitatea cu care-ti faci manichiura, alegerea lacurilor de unghii si modul in care le cureti si le pilesti definesc sanatatea unghiilor si aspectul lor. Inainte de a scana trendurile cu privire la ultimele modele de unghii lansate de experti si cele mai in voga nuante ale sezonului, trebuie sa inveti sa le ingrijesti acasa si sa le feresti de expunerea la frig, deshidratare sau substante chimice care le ataca sanatatea si aspectul.

ingrijire-unghii

7 trucuri pentru unghii mereu frumoase si sanatoase

1. Nu mai folosi foarfeca sau unghiera pentru a le taia. Scurteaza-le doar cu pila - taierea propriu-zisa a unghiilor le sparge si le predispune la exfoliere. Incearca sa dai forma dorita acestora doar din pila.

2. Hidrateaza-ti si hraneste-ti unghiile cu remedii naturiste - sucul de lamaie albeste unghiile; uleiul de masline sau argan usor caldut le intareste si le hidrateaza etc.

3. Pileste corect unghiile - nu este suficient doar sa le scurtezi cu pila, ci sa le pilesti corect, intr-o singura directie, pentru a fi mai rezistente si a evita exfolierea lor.

4. Maseaza-le din cand in cand, pentru a creste mai repede. Foloseste-te de buricele degetelor pentru a stimula circulatia sangelui de sub unghii. Aplica si o crema hidratanta, cu vitamina E sau B, ulei de argan sau ricin in timpul masajului.

5. Foloseste solutie de curatat oja fara acetona, intrucat ataca si usuca unghiile. Opteaza pentru solutii organice sau bio de curatare a lacului de unghii, concepute doar din ingrediente naturale.

6. Nu-ti taia cuticulele daca nu sunt proeminente si groase. Impinge-le cu un instrument din trusa de manichiura spre baza unghiei, pentru a stopa cresterea lor si aspectul inestetic.

7. Foloseste manusi cand speli vase si faci curatenie. Produsele de curatire - detergenti, clor etc. - ataca suprafata unghiilor, le usuca, subtiaza si le predispun la rupere si exfoliere.

Tendinte in manichiura 2014: culori si modele la moda

Albul mat, nuantele pastelate si modelele geometrice sunt cele trei directii pe care le propun designerii in moda pentru primavara-vara 2014, in materie de culori sau design artistic al unghiilor.

Dincolo de acestea, negrul clasic, culorile metalice si sclipiciul reintra in tendinte in manichiura si raman nuante si efecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti faci unghiile. In ceea ce priveste modelele artistice realizate pe unghii, designerii propun mai multe idei cu care sa-ti "impodobesti" unghiile:

  • ombre - de la nuante mai inchise, la baza, spre nuante deschise, la varf;

    unghii-ombre

    • dungi - linii orizontale, oblice, verticale etc.;

      unghii-dungi

      • moon - frenchul inversat, cu alb la baza unghiilor si culori tari spre varfuri;

        unghii-moon

        • nailart - modele artistice, complexe, elaborate.

          modele-unghii

          Tu ce trucuri de ingrijire a unghiilor mai stii si cu ce nuante de lac preferi sa-ti faci unghiile? te pasioneaza nailartul si modelele pe unghii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

          Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

          Taguri Ingrijire unghii

          Articole recomandate

          Citeste si despre