Motivele pentru care copiii asiatici sunt printre cei mai sanatosi din lume

/ / Modificat: 2019-04-11
Motivele pentru care copiii asiatici sunt printre cei mai sanatosi din lume

Sunt studii care sustin ca micutii japonezi sunt unii dintre cei mai sanatosi copii din lume. Dar de ce sustin studiile acest lucru?

Multe norme culturale dezvoltate in tarile asiatice s-au dovedit a fi extrem de utile in mentinerea sanatatii copiilor, unele la care nu te-ai fi gandit.

Iata 11 dintre aceste secrete, astfel incat toata lumea sa poata oferi copiilor o viata mai sanatoasa si mai fericita:

1. Nu trebuie sa citeasca prea aproape

bare-citit

In multe scoli din China sunt instalate bare proiectate special pentru a ajuta copiii sa nu-si strice vederea. De aceea, barele ii tin pe cei mici la o distanta sanatoasa. In plus, acestea ar putea ajuta copiii sa dezvolte o pozitie corecta, atunci cand stau la birou.

2. Efectuarea exercitiilor pentru ochi

In China continentala, elevii din ciclul primar si gimnazial sunt instruiti sa efectueze exercitii de ochi care vizeaza imbunatatirea circulatiei sangelui si relaxarea muschilor oculari. Exercitiile implica sase sesiuni, prin masarea diferitelor zone din jurul ochilor si de obicei sunt practicate de doua ori pe zi.

3. Sustinerea testelor afara

teste-afara

De-a lungul anilor, practica sustinerii testelor in aer liber a aparut in intreaga China. Aceasta practica este menita sa impiedice studentii sa triseze, pentru ca sunt asezati la distante mai mari, fata de o clasa de curs, dar exista si alte beneficii pentru sanatate. Nu numai ca ofera expunere la aer curat si la lumina soarelui, dar ajuta si la scaderea stresului.

4. Purtarea mastilor medicinale

Oamenii sunt mai dispusi sa se imbolnaveasca in timpul iernii din cauza frigului, fiind si mai expusi la virusi. In Japonia, este ceva obisnuit pentru persoanele care sunt racite sau au alergii sa poarte masti, pentru a nu imprastia virusurile. Vanzarile pentru masti cresc in timpul epidemiilor de raceala si gripa, printre alte pericole pentru sanatate.

5. Cursuri live

Atunci cand vremea nu le permite elevilor sa ajunga la scoala, unii profesori chinezi devin putin creativi si tin cursurile cu clasele goale. Copiii invata lectiile din fotoliul de-acasa. De asemenea, ii ajuta pe cei care locuiesc in zone indepartate si nu ar putea avea acces la scoala.

6. Portii mai mici in loc de meniuri complete

mese-asia

Programul japonez de pranz la scoala a fost dezvoltat pentru a ajuta copiii infometati, in urma celui de-al doilea Razboi Mondial. Practica s-a pastrat si in zilele de azi. Aceste mese, de obicei, nu au un fel principal, cel putin in sens occidental. Mesele sunt impartite in parti moderate, cu orez, legume, miso si peste sau carne. In plus, se iau masuri pentru a se concentra asupra alimentelor produse pe plan local.

7. Petrecerea timpului in natura

Activitatea in aer liber este vazuta ca fiind din ce in ce mai importanta in Coreea de Sud. Activitati precum drumetiile si camping-ul au devenit foarte populare. Chiar si oamenii care sunt obisnuiti cu un mod de viata sedentar au inceput sa faca excursii de camping. Aceste programe pun un accent deosebit pe relaxarea si constientizarea sanatatii mintale.

8. Mersul pe jos

In multe tari asiatice, oamenii pun un accent deosebit pe mersul pe jos, in loc de folosirea autoturismele personale sau a transportului public. In Coreea de Sud, dispozitivele care ii ajuta pe oameni sa-si numere numarul de pasi zilnici sunt din ce in ce mai populare. Si copiii sunt sfatuiti sa mearga la scoala din zona in care locuiesc, in loc sa ia un autobuz, in special in zonele urbane.

9. Monitorizarea dependentei de internet

In intreaga lume, sa vezi copii lipiti de dispozitivele de social media este ceva obisnuit. In Coreea de Sud au fost intreprinse mai multe actiuni pentru combaterea dependentei de internet. Exista diferite tabere de reabilitare si centre de tratament care au scop ajutarea tinerilor dependenti de internet. Guvernul a dat chiar si legi care impiedica copiii sub varsta de 16 ani sa aiba acces la internet dupa miezul noptii.

10. Copii au mai multa responsabilitate

In Japonia, copiii sunt invatati sa faca multe activitati pe cont propriu, pe care alti micuti, din alte tari care nu le fac. Copiii sunt incurajati sa mearga la scoala singuri, sa se ocupe de treburi casnice si chiar sa ajute la curatarea salilor de clasa in locul administratorilor. Acest lucru ii ajuta pe cei mici sa invete sa fie independenti si responsabili si sa aiba mai multa grija de ei.

11. Mancatul cat mai sanatos

Multe tari din Asia gasesc diferite modalitati de a concepe mese sanatoase pentru copii. In Japonia, legumele sunt felul principal la masa, cu accent mai mic pe carne, grasimi, lapte sau zahar. Supa este, de asemenea, un fel de baza in multe diete asiatice, iar chinezii folosesc adesea diverse condimente sanatoase, cum ar fi fructele goji, lemongrass si ghimbir, pentru un gust deosebit.

In multe tari asiatice, inclusiv in China si Japonia, este important pentru copii sa bea ceai. Nu numai ca este o alternativa mai sanatoasa pentru bauturile racoritoare, dar poate avea beneficii surprinzatoare pentru sanatate, de exemplu, pentru ochi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre