Secrete de supermamici

/ / Modificat: 2013-12-06
Secrete de supermamici

Atunci cand esti proaspata mamica, dar si mai tarziu te lovesti de multe obstacole vizavi de noua profesie pe care o ai de esecutat toata viata: ingrijirea si dezvoltarea armonioasa a copilului tau. Totusi, exista cativa asi pe care mamicile ii au in maneca cand vine vorba de a fi mama.

Ajutorul, mereu la dispozitia lor

Fa-ti o lista cu persoane la care poti apela daca intampini dificultati cu bebelusul tau abia nascut. Te vei simti mai bine sa stii ca ai o listuta care sa reprezinte o mana de ajutor in caz de nevoie. Nu trebuie sa treci singura prin toate incercarile dificile pe care le intampini cu bebelusul: mama, sora, soacra, fratele sau prietena cea mai buna iti vor sta mereu aproape cand ai nevoie de ei.

Plus de asta, nu uita sa iti faci mereu un plan bine pus la punct imediat dupa nastere, pentru a preintampina eventuale probleme.

Au puterea de a se lupta cu fantome si monstri din cosmaruri

Mamicile stiu intotdeauna sa se descurce cu visele urate ale copiilor. Sunt adevarate eroine care indeparteaza rapid toate pericolele din patutul micutului. Tu stii sa folosesti toate trucurile utile: de la luminita la veioza, la crearea unui scenariu placut cu copilul inainte de culcare, pana la tranformarea in zana cea buna care indeparteaza toate visele urate.

Castiga intotdeauna razboiul cu dulciurile

Daca ar fi dupa copii toate mesele ar avea in compozitie numai dulciuri. Mamicile se confrunta cu situatii in care copilul refuza complet mancarea in favoarea unui desert. Dar tu ai intotdeauna armele necesare in buzunar pentru a determina prichindelul sa respecte pasii fiecarei mese: mai intai mancare si apoi dulciuri.

mama-copii

Fie ca te folosesti de trucuri pentru a face mancarea de zi cu zi mai atractiva , fie ca ai in camara numai alternative sanatoase de dulciuri, tu stii intotdeauna cum sa faci din alimentatia copilului una sanatoasa. 

Exteriorizeaza mereu sentimentele, pozitive sau negative

O mamica care inhiba la nesfarsit trairi si sentimente mai mult sau mai putin pozitive are de-a face cu o cantitate considerabila de stres si cu frustrari care ii fac viata un calvar. Secretul consta in exteriorizarea sentinementelor in fata celor din jur, a taticului sau chiar a copilului.

Mai mult chiar, expunerea verbala a trairilor in fata micutului reprezinta un mod bun de a-l ajuta sa empatizeze cu ceilalti si de a-si da seama de actiunile pe care le face si efectul lor asupra celor din jur.

Fac dintr-o simpla baita o adevarata petrecere

Pentru a familiariza bebelusul dupa nastere cu apa si cu baita, te folosesti de tot felul de joculete in cadita menite sa il relaxeze si sa provoace o adevarata distractie in timpul igienei corporale.  Numai mamicile stiu cum sa dea un party in cadita bebelusului!

Mese linistite in familie, o traditie mereu respectata

Pe masura ce copilul creste, incepe sa se indeparteze ca ora de masa de cea a parintilor. Fie ca ajunge tarziu de la scoala sau ca unul dintre parinti nu este prezent, mesele ajung sa se ia individual.

Dar tu stii cum sa-i aduni pe toti laolalta, pentru a manca, dar si pentru a petrece momente in familie. Faci programul de masa al copilului astfel incat sa ajunga toti la masa, iar daca toti membri nu pot fi adunati, ai grija ca macar tu sa iei masa cu el. Este important sa se creeze un program, dar si o rutina familiala cu privire la mese. De asemenea, mesele in familie se iau fara alte metode de distragere a atentiei ca TV-ul, telefoanele sau jocurile!

Somnul copiilor devine si somnul tau

Mamicile stiu cum sa faca sa fure si ele cateva momente de relaxare. Cel mai placut mod prin care reusesti sa dormi un pic este atunci cand pruncul tau o face. Stii ca micutul tau doarme cel putin 2-3 ore la pranz? Sunt tot atatea ore de somn binemeritate si pentru tine. Daca nu ai parte de prea multa odihna pe timpul noptii, mai ales cand bebelusul este foarte mic, poti recupera odata cu micile etape de somn ale copiilor. Ca sa nu mai zicem si de treburile pe care le faci in timp ce copilul doarme (spalat, calcat, mancat etc) care te fac sa devii o mamica fantastica.

Daca micutii sunt mai mari ca varsta este important sa le stabilesti un program zilnic strict cu privire la orele de somn pe care acesta sa il respecte intocmai.

Se pot juca fara probleme

Coborand la nivelul copiilor si jucandu-se impreuna cu ei tot felul de lucruri, mamicile retraiesc o mare parte a copilariei lor sau o traiesc pentru prima data. Multe dintre noi ne dorim sa mai avem acea farama de timp in care sa lasam totul deoparte si sa ne jucam cu papusile. Supermamicile o fac si isi ajuta in acest fel si copilul sa se dezvolte si sa descopere lucruri noi.

Prietenia, o valoare care se invata

Mamicile sunt cele care reusesc sa insufle copiilor ideea de prietenie si sa puna in practica semnificatia ei. Pornind de la propria persoana, de la comportamentul celor apropiati si al copiilor, mamicile leaga prietenii si ii invata pe copii despre valoarea acestei virtuti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre