5 sfaturi pentru un inceput de an scolar in forta

/ / Modificat: 2017-09-12
5 sfaturi pentru un inceput de an scolar in forta

Inceperea unui nou an scolar este uneori o perioada dificila pentru copil. Este posibil sa se confrunte cu probleme de adaptare la programul scolar si la noile cerinte, ceea ce i-ar putea aduce rezultate slabe la invatatura. Apasa acceleratia, pune in aplicare 5 sfaturi simple si pregateste copilul pentru cel mai reusit inceput de an scolar de pana acum!

Fii un sprijin pentru el!

Are nevoie sa se bazeze pe tine in aceasta perioada. S-ar putea sa se confrunte cu ceva probleme de adaptare care s-ar putea manifesta prin stare de somnolenta, lipsa de concentrare si atentie. Nu trebuie sa il critici, ci sa il ajuti sa treaca mai usor peste ele. Ca orice parinte pregatit si informat trebuie sa:

- te asiguri ca doarme suficient;

- ai grija sa manance sanatos si echilibrat;

comunici permanent cu el despre problemele si dificultatile pe care le intampina zilnic;

- il ajuti la teme, dar nu sa i le faci tu;

- il ajuti sa gaseasca solutii la probleme legate de teme, colegi, profesori etc.

- ii arati ca iti pasa de el si de problemele lui de la scoala, fiind deschisa si disponibila mereu pentru el.

performante_scolare_copii_ajutor_familie

Incurajeaza-i abilitatile sociale!

Mediul scolar este de fapt o comunitate in care copilul trebuie sa puna in aplicare tot soiul de tactici si abilitati sociale. Asigura-te ca le stie. Bunele maniere sau regulile de buna purtare in public sunt primele dintre ele.

Interactiunile dintre el si ceilalti copii sunt extrem de importante pentru modul in care evolueaza la scoala si se adapteaza noului mediu. Daca stie reguli sociale de baza - sa vorbeasca frumos, sa fie politicos, sa isi astepte randul cand vorbeste altcineva, sa imparta jucarii, sa nu intrerupa - micutul va debuta frumos in noul scolar. Poate isi va face si cativa prieteni noi cu aceasta ocazie.

Demonstreaza-i ca invatatul poate fi amuzant si distractiv!

Pentru a-l ajuta pe copil sa aiba rezultate bune la invatatura, trebuie sa ii placa sa studieze. Nu lasa placerea sa apara de la sine. Ajuta-l pe micutul tau sa descopere cat de frumoasa poate fi lumea scolii si a materiilor pe care le studiaza.

Mergi cu micutul in week-end-uri la muzee, in librarii sau biblioteci si in alte locatii care incurajeaza explorarea informatiilor. Prezinta-i intr-un mod atractiv aceste locuri, pentru a-i suscita interesul.

Plecati in drumetii si arata-i cat de frumoasa este lumea geografiei atunci cand o explorezi in realitate.

Cultiva-i pasiunea pentru citit, ajutandu-l sa descopere cat de fascinanta este lumea povestilor. Jucati tot soiul de jocuri educative si puneti in scena povesti care sa il distreze si sa ii arate ca citirea cartilor si invatatul nu inseamna doar lucrari de control si note.

copil_organizare_activitati_ordonat

Creeaza-i spatiu si mediu adecvate pentru studiu!

Copilul trebuie sa invete sa fie ordonat si organizat in ceea ce priveste activitatile scolare. Acestea sunt considerate secretele performantelor scolare.

In primul rand trebuie sa ii creezi un spatiu adecvat de studiu in camera lui. Trebuie sa aiba birou, un scaun confortabil, instrumente de scris la-ndemana si lumina suficienta. Apoi invata-l sa isi faca temele intr-un mediu propice - in special in liniste si intr-o camera aerisita.

Apreciaza-i eforturile si rezultatele!

Lauda-l de cate ori merita. Si cand spunem merita nu ne referim doar la datile in care ia note de 10. Fiecare efort sau pas inainte, fiecare noua etapa in care descopera ceva nou si util pentru el este motiv de lauda. Numai asa il ajuti sa fie motivat si sa invete mai bine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi inceput an scolar Rezultate bune invatatura Abilitati sociale copii Lauda copil Inceperea scolii Performante scolare Incurajare copil

Articole recomandate

Citeste si despre