Obiecte interesante facute din jocuri de societate

/ / Modificat: 2014-06-03
Obiecte interesante facute din jocuri de societate

Ce se intampla cu jocurie de societate (board games) – strategie, inteligenta, noroc – atunci cand se pierde cate o piesa ori se strica ceva la ele?

Cativa artisti talentati s-au gandit sa refoloseasca parti din aceste jocuri, cum ar fi tabla de joc sau piesele.

Cum refolosim jocurile descompletate

Foloseste-ti imaginatia pentru a nu arunca jocurile descompletate. Cand vine vorba de un pachet de carti de joc este usor sa redai imaginea cartii pierdute pe o bucata de carton cu care sa o inlocuiesti. Insa daca ai pierdut din piesele un joc de cuvinte (Scrabble)?

  • Jurnal din Scrabble – Foloseste drept coperte parti din tabla de scrabble si lipeste piesele pe ele sub forma de doua-trei cuvinte incrucisate care sa exprime ceva simpatic.

In interior, pe caietul cu foaie velina,  copiii tai vor putea fie sa insemneze idei, fie sa deseneze, fie sa lipeasca forme de hartie.

  • Bratara cu noroc – Piese mici de sah, margele, elefantei sau orice alte piese interesante ai intr-un joc de societate descompletat, le poti insira frumos pe un lant ce va deveni cea mai originala bratara pentru fetita ta.
  • Pandantiv – Poti folosi piesele de Scrabble sau de Rummy care ti-au ramas incomplete pentru a le picta si redecora si a obtine un pandantiv minunat si foarte original. Putin lipici, putina sculptare, putina hartie adeziva cu model frumos si colorat si e gata!
  • Tablete Monopoly – Taie in dreptunghiuri sau patrate tabla de Monopoly, captuseste-le cu hartie autoadeziva, nu inainte de a le inveli in material izolator transparent, pentru a rezista la temperaturi foarte mari (vasele fierbinti). Asa, copiii tai isi vor putea alege la masa pe ce proprietate vor sa isi plaseze farfuria, poate chiar Boardwalk.
  • Suport din carti de joc – La fel poti face si cu ce ti-a mai ramas din cartile de joc descompletate, pe care le poti folosi ca suporturi de pahare pentru masa. Copiilor tai le vor placea, dar invitatii tai vor fi impresionati!
  • Insigne vesele – Nu te supara, frate! Poti refolosi hartia imprimata cu logo-ul jocului pentru a merge la un centru de printare pe orice suprafata, care nu costa mult deloc, si sa faci pentru copiii tai insigne prin care sa nu uite ca trebuie sa nu fie rai unul cu celalalt.

Toate piesele si tablele de joc le poti folosi in decorarea peretilor camerei celor mici, mai ales cartile de joc. Dar nici niste forme in relief, cum ar fi zaruri sau piese de sah nu ar arata rau intr-un tablou tridimensional sau, de ce nu, chiar atasate pe pereti sau cusute pe perdea.

Copiii sunt foarte creativi, asculta-le ideile si poate veti da impreuna nastere la ceva foarte original si impresionant!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Imaginatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre