Jocuri de iarna pentru copii, de practicat in casa

/ / Modificat: 2017-03-31
Jocuri de iarna pentru copii, de practicat in casa

Cu ce inlocuim zapada?

Cand vremea de afara se inaspreste sau micutul tau este bolnav, nu il poti scoate afara, iar jocurile de iarna devin greu de pus in practica. Nu ai ce face si trebuie sa gasesti solutii prin care sa muti jocurile sezonului rece in incinta casutei tale. Noi te invatam cum sa faci un om de zapada sau sa dai nastere unei batai cu fulgi de nea, chiar daca cel mic este izolat in casa!

Construirea unui om de zapada

Omul de zapada este cel mai frumos simbol al zapezii si una dintre activitatile distractive ale copiilor printre fulgii de zapada care se astern atunci cand afara ninge.

Daca afara inca nu a nins sau micutul tau nu poate iesi din casa, dar doreste cu tot dinadinsul sa faca un om de zapada, atunci fiti creativi si dati nastere si chip unui om de zapada fix in casuta voastra draga.

Totul tine de imaginatie si chiar daca nu vei avea ca material de lucru fulgii reci ai iernii, omuletul va fi unul autentic. Ai nevoie de fulgi sau pene ori vata pentru a umple 3 bucati de material cusute in cerc si de marimi diferite.

Dupa terminarea celor 3 parti care formeaza corpul, este timpul sa le insailezi intre ele si sa alegi, impreuna cu micutul, cei mai potriviti nasturi, dar si materialele din care sa ii faceti. Procedati la fel si in cazul ochisorilor sau nasucului ori guritei.

Nu uitati sa ii puneti fular, palarie si eventual, o maturica infipta intr-o parte. Acum ai omul de zapada perfect, care nu se topeste si poate fi pastrat pana la anul, in iarna.

Bataie cu bulgari de zapada

Daca afara incepe sa ninga, iar micutul tau ravneste dupa o bataie cu bulgari de zapada, atunci da nastere unei batai cu fulgi, chiar la el in camera.

Poate ca bulgarii sunt mai greu de imitat, insa o bataie zdravana cu perne din care ies fulgi inlocuieste cu succes o lupta cu bulgari de pe troiene.

Mersul cu patinele

Patinajul este una dintre activitatile preferate de iarna si o sansa ca micutul tau sa faca miscare fizica in sezonul rece. Nu exista prichindel care sa nu adore cursele pe patine si cazaturile in fundulet sau ceiutul fierbinte baut pe marginea patinoarului.

Nu ai cum sa aduci gheata in casa, nici macar pe cea artificiala, dar poti substitui patinele cu o cursa cu rolele prin casa. De obicei, nu il lasi pe copil sa mearga cu ele prin casa, dar poti face o mica exceptie, atunci cand ti se rupe sufletelul cand vezi cat de trist e ca nu are ocazia sa patineze.

Ninsoare

Afara a inceput sa ninga? Atunci sa ninga si in casa! Planuieste cu micutul tau o mare ninsoare cu fulgi de hartie, pe care sa ii agatati sau lipiti de lustre si tavan.

fulgi_de_zapada

Desenati pe hartie mai multi fulgi, de marimi diferite, folosindu-va de sabloane speciale pe care sa le printati. Apoi decupati-i si atasati-le cate o ata. Si atele trebuie sa fie de marimi diverse, astfel incat in momentul in care fulgii atarna din tavan sa se afle la inaltimi diferite.

Dupa aceea, incepeti operatiunea agatatul sau lipitul de tavan. Daca vreti, puteti lipi si pe pereti fulgi de zapada, astfel incat camera lui sa semene cat mai mult cu atmosfera de afara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri iarna copii Jocuri copii Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre