9 activitati distractive pentru copii in zilele ploioase

/ / Modificat: 2014-06-17
9 activitati distractive pentru copii in zilele ploioase

Desi este vara afara, ploile tot isi mai fac aparitia cand le e lumea mai draga copiilor - cand sunt in parculet, se joaca leapsa sau tocmai au desenat sotronul. Nu il lasa pe micutul tau sa fie trist, stand cu fata lipita de geam si asteptand sa se potoleasca ploaia pentru a se mai juca si el. Ofera-i alternative distractive pe care sa le faca in casa!

Jucati-va de-a avionul prin casa

Daca cel mic are chef de miscare si este foarte activ, atunci propune-i sa va imaginati ca sunteti avioane. Apoi arata-i cum sa circule si sa "zboare" prin casa. Puteti imita si pasari sau animalute haioase care sa il amuze.

Puneti-va la fata-ascunselea

activitati_in_casa

Fata-ascunselea este jocul care te scoate din orice incurcatura. Si desi se joaca mai bine afara, el poate fi practicat cu succes si in apartament. Important este sa gasiti cele mai ascunse cotloane ale casei pentru a va piti. Prefa-te din cand in cand ca nu il vezi si striga tare cat este atat de bun la acest joc si ca nu iti poti imagina pe unde s-a ascuns. Ii va da satisfactie sa te auda spunand aceste lucruri!

Jucati-va popice (bowling)

jocuri_copii_casa

Cu putina imaginatie si creativitate, bowling-ul este extrem de accesibil si intre 4 pereti. Aveti nevoie de cea mai lunga (holul) sau cea mai libera camera a casei. In plus sunt necesare sticle de 0.5 l sau 1 l goale, pe care sa le asezi in aceeasi schema ca la popice. Luati o minge din cosul de jucarii, asezati-va la o distanta destul de mare si incercati sa daramati sticlele. Nu uitati sa tineti scorul. Cine e castigator?

Distrati-va cu cercul de Hula-Hoop

Daca micutul tau are in dotare un cerc pentru Hula-Hoop este tot ce iti trebuie pentru a tine copilul ocupat. Amuzamentul incercarilor repetate de a tine in aer cercul in timp ce trunchiul se roteste este de nemasurat.

Bateti mingea pe podea

Cauta o podea zdravana din casa. Alege apoi 2 mingii (nu foarte aspre sau tari, dar care sa sara atunci cand le bati de podea. Apoi, faceti din simpla joaca un concurs. Care reuseste sa bata mai mult timp mingea si in cele mai interesante moduri? O idee buna este sa aduni in casa mai multi copilasi si sa-i lasi pe ei sa se distreze astfel. Copilul va fi si mai incantat sa aiba tovarasi de joaca de aceeasi varsta.

Dansati in fel si chip

jocuri_casa_distractie_copii

Micutul tau stie sa danseze, doar o facea de cand avea scutecele. Probabil ca te gandesti ca nu mai este o activitate distractiva pentru el. Dansul intotdeauna va fi o sursa de amuzament si buna dispozitie pentru copii. Mai ales daca il cresteti in acest spirit! Insa cand dansul nu prea ii surade, aduna mai multi copii sau membri ai familiei si distrati-va incercand sa imitati miscarile de dans ale unuia sau altuia. Veti rade copios la tentativele micutilor de a imita pasii de dans.

Jucati-va de-a "invartitul"

Sigur mai tii minte de cand erai mica cum te invarteai cu prietenii tai tinandu-i de mana. Faceti perechi de cate doi. Totul tine in acest joculet de echilibru. Partenerii din fiecare pereche sa stea fata in fata cu varfurile degetelor de la picioare lipite de ale celuilalt. Prindeti-va de maini bine si lasati-va usor pe spate, sprijnindu-va si in genunchi. Apoi incepeti sa va rotiti in cerc cat mai repede. Este important ca micutii sa se tina bine intre ei. Si este recomandat ca micutii din perechi sa aiba cam aceeasi inaltime.

Instalati consola Wii sau un joc video in 2 sau 3

jocuri_video_copii

Daca afara ploua torential, iar ziua in parc este compromisa, instalati rapid un joc video sau consola Wii si treceti la actiune. Consola este mai indicata pentru ca presupune si miscari fizice ale copilului care il tin in forma. Cu aceasta varianta, distractia este garantata! Insa nu faceti un obicei din jocurile video. Acestea trebuie sa aiba limite stricte in rutina copilului.

Dati startul unei batai cu perne

Bataia cu perne va face orice copil sa zambeasca, oricat ar fi de trist. Micutul se distreaza copios in incercarea de a iesi castigator dintr-o lupta care se lasa cu un strat alb generos de fulgi prin casa. Dar merita! Mai ales daca il avertizezi de la inceput ca va trebui sa te ajute sa strangi pe urma!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati distractive copii Distractie copii Jocuri copii Distractie vara copii Activitati vara copii Jocuri copil in casa Jocuri cu copii Jocuri grup copii Jocuri video copii

Articole recomandate

Citeste si despre