Beneficiile pe care le are dansul mama-copil pentru cei mici

/ / Modificat: 2024-05-24
Beneficiile pe care le are dansul mama-copil pentru cei mici

 

Stiai ca daca iti tii bebelusul aproape de corp in timp ce dansezi, recreezi senzatiile traite in uter? Mai mult, aceasta activitate nu numai ca este benefica pentru bebelusul tau, dar ofera si avantaje pentru tine, ca mama. Dansul cu bebelusul in perioada postnatala nu este doar o activitate placuta, ci ofera si o serie de beneficii semnificative. Aceasta practica, care combina muzica, miscarea si afectiunea, poate contribui la relaxarea ta, iti poate intari legatura cu copilul si poate promova dezvoltarea fizica si cognitiva a acestuia.

Iata toate beneficiile:

1. Dansul intareste legatura dintre mama si copil

Dansul cu bebelusul tau este mai mult decat o simpla activitate fizica: este o experienta care creeaza momente intime si intareste legatura emotionala dintre voi doi. In plus, contactul fizic si miscarea impartasita in timpul acestei activitati ofera confort si siguranta pentru copilul tau, precum si oportunitatea de a te conecta mai profund cu acesta.

2. Ajuta la recuperarea fizica a mamei

Dansul este o modalitate excelenta de a sprijini recuperarea dupa nastere. In timp ce dansezi, adopti o postura adecvata si imbunatatesti alinierea spatelui. Astfel, este mai usor sa porti greutatea copilului si sa alaptezi confortabil.

3. Imbunatateste starea de spirit

Ca si in cazul exercitiilor fizice, dansul pe muzica stimuleaza eliberarea de endorfine si serotonina, neurotransmitatori care genereaza o stare de bine si de placere. Acest lucru te ajuta atat pe tine, cat si pe copilul tau sa va simtiti pozitivi si fericiti in timpul activitatii.

4. Ajuta simtul ritmului la bebelus

Dansul il ajuta pe bebelusul tau sa dezvolte un bun simt al ritmului, al sincronizarii si al curgerii de la o varsta frageda. Fie ca este purtat in brate sau tinut in brate in timpul dansului, micutul tau internalizeaza miscarile, continuand intelegerea ritmului constant si a pulsului repetitiv subiacent pe care l-a experimentat in timpul sarcinii.

5. Incurajeaza echilibrul si inteligenta spatiala la copii

Schimbarile de directie, virajele usoare si miscarile coordonate din timpul dansului stimuleaza sistemul vestibular al copilului tau, care este responsabil pentru echilibru si orientare spatiala. Experimentand diferite directii de miscare, micutul tau invata sa se adapteze si sa se localizeze in spatiu pe masura ce creste.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dans copii Legatura mama-copil

Articole recomandate

Citeste si despre