Jocuri video care incurajeaza violenta la copii

/ / Modificat: 2011-02-02
Jocuri video care incurajeaza violenta la copii

Jocurile video sunt parte din copilaria oricui micut modern, adaptat tendintelor tehnologice actuale. Este foarte greu sa tii copilul departe de aceasta frenezie. Insa este esential sa ai grija cum ii alegi/isi alege jocurile, pentru ca multe dintre ele incurajeaza violenta si agresivitatea fizica si pot fi un pericol pentru modul in care le dezvolta gandirea si imaginatia, spun psihologii.

Poate ca multe dintre jocurile de mai jos nu ti se vor parea deloc cunoscute, dar copilul tau cu siguranta este informat de cel putin o parte dintre ele. Retine-le si nu lasa copilul sa joace astfel de jocuri, spre binele sanatatii lui mentale. Nu lasa copilul sa joace niciodata nesupravegheat. Chiar daca unele dintre ele sunt recomandate pentru categoria de varsta de peste 18 ani stim prea bine ca adolescentii sau chiar si cei mai mici gasesc metode sa puna mana pe ele la varste mai fragede.

Medal of Honor

  • se poate juca pe Xbox 360, PlayStation 3, Windows PC

Este un joc bazat pe razboaie reale, ale zilelor noastre si reprezinta un mod de a promova violenta si agresivitatea printre copii. Grafica hiperrealista recreeaza zone actuale de razboi, ca acelea din Afganistan, iar uciderea inamicilor recreeaza fidel modul in care sunt impuscati oamenii(cum le tasneste sangele din corp cand se prabusesc la pamant si cum mor) si sa nu mai vorbim de extravaganta blasfemie care planeaza asupra jocului,

Dead Rising 2

  • se poate juca pe Xbox 360, Playstation 3, Windows PC

Este un joc care presupune bataia si lupta intre personaje zombi si se presupune a fi destinat copiilor. Totusi, dupa o analiza atenta, specialistii sustin ca acest joc contine toate caracteristicile si elementele de divertisment specifice pentru adulti. Violenta este dusa la extrem, contine arme imaginative care dezmembreaza morti si este presarat de chelnerite sexy pe strazile Las Vegas-ului si de personaje Playboy in mall-uri.

Castlevenia: lorzii intunericului

  • se poate juca pe Xbox 360, Playstation 3

In principiu este vorba despre o reintoarcere in istorie, in epoca cavalerilor si a lorzilor. Acest lucru nu ar fi rau, daca jocul nu ar fi presarat cu scene ingrozitoare de varsare de sange si asasinari dintre cele mai crude. Eroul jocului, membru al unei fraternitati de razboinici sfinti manuieste un bici in forma de crucifix care are rolul de sfasia necrutator dusmanii, dand nastere unor fantani de sange. Jucatorii au posibilitatea sa vada si personaje fantezie de sex feminin, topless.

World of Warcraft (WoW)


A fost acuzat in nenumarate randuri si criticat de specialisti ca este un joc mult prea dur. De la prima varianta a jocului a fost considerat avand un grad de violenta prea ridicat, insa pe masura ce au aparut si urmatoarele DVD-uri cu variante noi ale lui, agresivitatea a luat cote maxime, iar personajele feminine erau imbracate din ce in ce mai sumar. In plus, s-a constatat ca reprezinta jocul din cauza caruia performantele scolare ale copiilor scad considerabil.

Fallout: New Vegas

  • se poate juca pe Xbox 360, PlayStation 3, Windows PC.

Este un joc de rol care lasa la-ndemana copilului variantele de lupta si strategiile. Totusi, avand aceasta libertate si oferta jocului de a alege dintre cele mai periculoase si crude metode de ucidere a dusmanilor, copiii forteaza intotdeauna limitele, isi pun imaginatia la contributie si ajung sa impuste si sa omoare personaje in cele mai ingrozitoare moduri. Jocul lasa si optiunea dialogului intre jucatori, iar acesta nu este intotdeauna politicos.

Call of Duty: Black Ops

  • se poate juca pe Xbox 360, Playstation 3, Windows PC's, Wii

Actiunea jocului este stabilita in Razboiul Rece la sfarsitul anilor 1960 si presupune angajarea jucatorilor in operatiuni militare foarte realiste in regiuni implicate in acea perioada in razboi (URSS, Vietnam, Hong Kong). Se bazeaza pe lupte urbane si rurale dintre cele mai frenetice si intense create vreodata pentru un joc video. Implica metode inimaginabile ale uciderii adversarilor (cu laceratia organelor) si balti de sange ingrozitoare. In plus, specialistii au confirmat faptul ca are si efectul de a crea dependenta, ademenind jucatorii mai ales in sesiuni de noapte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri video Agresivitate copil

Articole recomandate

Citeste si despre