21 de idei de activitati mama-fiu

/ / Modificat: 2017-08-31
21 de idei de activitati mama-fiu

A creste un baietel este o provocare pentru orice mamica. Uneori, ai senzatia ca ai de-a face cu un extraterestru. Desi nu ii intelegi obsesia pentru Minecraft si placerea pentru a se tavali prin noroi, legatura pe care o ai cu fiul tau este una dintre cele mai puternice din lume. Baietii au nevoie permanent sa fie imbratisati, alintati si sa petreaca timp cu mama lor, pentru a se simti in siguranta si fericiti.

Iata cateva modalitati prin care poti profita din plin de timpul petrecut cu fiul tau si poti construi o legatura speciala, indestructibila!

activitati-mama-fiu

1. Jucati o partida de minigolf

Acorda-ti puncte bonus de cate ori il lasi sa castige.

2. Mergeti la cinema

Chiar daca nimeresti la o animatie inerta, cu glume despre tras "vanturi", faptul ca o sa-l auzi razand in hohote va compensa efortul de a viziona filmul pana la capat.

3. Construiti impreuna

Jocurile tip Lego reprezinta metoda ideala de a petrece timp de calitate impreuna. Luati-va la intrecere si vedeti cine construieste cel mai inalt turn, cel mai repede.

4. Faceti experimente in bucatarie

Baietii adora experimentele de tipul construirii unui vulcan pe masa de bucatarie. Exista o multime de idei pentru proiecte stiintifice usor de pus in practica acasa. Si cu cat sunt mai explozive, cu atat mai bine!

5. Plimbati-va cu bicicletele

Impachetati niste sandwichuri si porniti intr-o aventura pe doua roti. Este o modalitate fantastica de a-ti convinge fiul sa lase calculatorul si sa iasa afara, in aer liber.

6. Jucati un joc video

Probabil ca n-ai nici cea mai vaga idee despre ce este un schelet arcas sau un Charmander. In loc sa-i verifici contul de Minecraft, Pokemon sau Roblox, mai bine te-ai aseza langa fiul tau si l-ai privi in timp ce se joaca. Va fi incantat ca vada ca esti interesata de hobby-ul lui preferat.

7. Priviti stelele

Intr-o noapte senina si fara luna, lasa-ti fiul sa ramana treaz pana mai tarziu si iesiti cu telescopul sau cu binoclul in gradina, pe balcon sau pe teresa. Arata-i diferite constelatii, in timp ce savurati o cana cu ciocolata fierbinte.

8. Plimbati-va cu autobuzul

Majoritatea baietilor sunt innebuniti dupa vehicule. Calatoria cu transportul in comun se poate dovedi o aventura interesanta. Explorati orasul impreuna cu autobuzul, tramvaiul sau metroul.

9. Invata-l un joc nou

Fie ca este vorba de sah, poker sau Scrabble, familiarizarea cu un joc nou pe care sa-l jucati impreuna iti da ocazia sa petreci timp de calitate cu fiul tau, atunci cand vremea nu va permite sa iesiti afara.

10. Construiti o pista pentru biciclete

Utilizati caramizi si scanduri pentru a face un traseu de rampa in gradina si exersati salturi in gradina pe scuter, bicicleta sau skateboard. Vei devein in mod oficial cea mai tare mama din lume. Nu uita insa de casca de protectie, cotiere si genunchiere.

11. Spalati masina

Nu este o corvoada sa spalati masina impreuna, mai ales daca stii ca se va termina cu o bataie cu apa si spuma.

12. Mergeti la pescuit

Cui ii pasa daca nu veti prinde niciun peste? Pescuitul a devenit una dintre cele mai populare activitati de relaxare, potrivita pentru o dupa-amiaza lenesa. Totodata, reprezinta oportunitatea perfecta de a petrece timp de calitate impreuna si de purta o conversatie relaxata.

mama-fiu

13. Mergeti la vanatoare de ganganii

Baietii de toate varstele sunt innebuniti dupa gandacei si alte buburuze. Innarmati-va cu borcane cu capac si vedeti cate ganganii prindeti.

14. Du-l la bowling

Luati-va cate un hotdog si un milkshake si distrati-va.

15. Inotati impreuna

Distrati-va inotand si facand tumbe in apa. Baietelul tau va adora aceasta aventura acvatica, in compania ta.

16. Faceti un foc de tabara

Exista un mic piroman in interiorul fiecarui baietel. Va fi incantat sa va ajute sa faceti focul si sa coaceti ciuperci pe gratar.

17. Inaltati un zmeu

Sentimentul de realizare pe care fiul tau il are cand inalta un zmeu este greu de egalat.

18. Jucati o partida de fotbal

Jocul cu mingea nu e numai pentru tatici. Poti sa te amuzi si tu impreuna cu fiul tau, jucand fotbal, tenis sau cricket.

19. Instalati un cort

Nu este musai sa organizezi o excursie la munte. Puteti sa instalati cortul in gradina si sa dormiti o noapte impreuna in aer liber.

20. Jucati laser tag

Atat timp cat nu devii prea competitiva, aceasta activitate va va aduce multa bucurie.

21. Bateti-va cu pistoalele cu apa

Legaturile cele mai puternice se creeaza dupa marile batalii. Inarmati-va asadar cu pistoale de apa sau perne si luptati-va cot la cot.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama baiat Relatie mama baiat Crestere baietei Mama de baiat Activitati mama Activitati mama copil

Articole recomandate

Citeste si despre