De ce este important sa alegi pantofi din piele pentru copilul tau?

/ / Modificat: 2023-06-23
De ce este important sa alegi pantofi din piele pentru copilul tau?

Pielea este cele mai bun material pe care l-ai putea alege atunci cand vine vorba despre incaltamintea pentru copii. Este un material de privilegiat atunci cand vrei sa cumperi cele mai confortabile si cele mai calitative modele de incaltaminte pentru copilul tau.

Care sunt avantajele aduse de incaltamintea din piele pentru copii?

Confortul si moliciunea

in calitate de parinte, poti sa faci un test pe propria persoana: ce senzatie de confort, de moliciune sau de relaxare pentru picioare simti atunci cand alegi o pereche de pantofi din piele? Sa nu mai vorbim despre o masina care are scaune de piele sau chiar despre o canapea din piele pentru casa ta... senzatia este aceeasi ca si in cazul unor modele de sandale din piele pentru copii. Dar oare de ce? Pur si simplu pentru ca este cel mai confortabil si mai moale material. Acest lucru poate reduce de asemenea leziunile cauzate de frictiune. in plus, se muleaza in mod natural pe forma piciorului, mangaindu-l pe masura ce se deplaseaza.

Supletea

Copii sunt mereu in miscare, sar, alearga, sunt peste tot... deci pantofii pentru acestia, mai ales modelel de pantofi sport si adidasi pentru copii trebuie sa fie cat mai supli. Pielea este un material natural foarte suplu care se poate adapta de minune miscarilor, pliindu-se fara sa se distruga.

Soliditatea

Pielea este un material care a fost folosit inca din cele mai stravechi vremuri de catre oameni pentru a fabrica haine sau pantofi. Este un material natural care nu se uzeaza asa de repede ca si un material sintetic. Poate rezista la desirare si perforare. in plus, odata cu trecerea timpului, primeste cea mai frumoasa patina si imbatraneste fara sa isi piarda din robustete.

Respirabilitate

Pielea este cel mai bun aliat al nostru in lupta impotriva transpiratiei. Este permeabila la vaporii de apa si poate, de asemenea, sa absoarba cantitati mari de apa, care apoi se disipa. in plus, este materialul perfect pentru reglare: cald iarna, racoros vara! Contrar credintei populare, pantofii din piele vara garanteaza ca picioarele vor ramane racoroase chiar si atunci cand caldura este puternica.

Pantofii din piele sunt mai scumpi?

Este adevarat ca o pereche de sandale din piele pentru copii sau o pereche de adidasi poate sa fie mai scumpa decat modelele din materiale sintetice. Dar, niciun material sintetic nu poate sa inlocuiasca pielea si numeroasele sale proprietati combinate. Bineinteles ca nu toate tipurile de piele sunt la fel si ca diferitele preturi se pot explica prin diferitele calitati ale sale. Dar, in general, dincolo de aspectele legate de sanatatea si confortul piciorului, durabilitatea mai mare a pantofilor din piele inseamna ca se vor pute pastra pantofii in stare buna pentru mai mult timp.

Asadar, cumpararea unui pantof din piele este o investitie pe termen mediu.

Pantofii din piele au marele avantaj de a fi cei mai moi la atingere si foarte agreabili la purtat. in plus, acest material este potrivit pentru o utilizare intensiva in timpul mersului pe jos. Protejeaza epiderma picioarelor copilului, reducand riscul aparitiei ciupercilor la nivelul degetelor. Datorita proprietatilor sale bune de termoreglare, va mentine, de asemenea, picioarele copilului calde iarna si racoroase vara. in cele din urma, pielea este unul dintre materialele respirabile folosite in incaltaminte. Ea are pori care absorb cantitati mari de apa, care apoi se evapora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pantofi sport pentru copii Alegerea pantofilor

Articole recomandate

Citeste si despre