Importanta alegerii pantofilor potriviti pentru copii

/ / Modificat: 2024-03-20
Importanta alegerii pantofilor potriviti pentru copii

Nu este intotdeauna usor sa gasesti pantoful potrivit pentru tine. Mai ales cand trebuie sa alegi unul pentru copilul tau (micut). Modelele pentru copii sub trei ani sunt adesea scumpe. Au o durata de viata foarte limitata: trei sau patru luni. Dupa aceea, sunt prea mici sau prea deteriorati. Cu toate acestea, este important sa ai picioarele sprijinite si incaltate. De indata ce se ridica in picioare si incepe sa-si doreasca sa exploreze lumea pe propriile picioare, pantofii devin noii aliati ai copilului in viata.

Ce tip de pantofi sa alegi pentru copilul tau?

Din motive de economie sau de moda, multi parinti opteaza pentru pantofi copii draguti la preturi mici. O greseala. Desi sunt perfecti din punct de vedere estetic, acesti pantofi pun in pericol buna dezvoltare a copilului care risca sa-si rasuceasca piciorul si sa aiba dificultati in gasirea echilibrului. si, eventual, sa ai probleme ortopedice care vor duce la consultarea unui specialist cativa ani mai tarziu.

Trecerea pantofilor de la cel mai mare la cel mai mic nu este, de asemenea, recomandata de specialisti. Felul lor de a merge si de a avansa in viata este marcat pe pantofii lor. Unul va sustine, fara indoiala, mai mult pe o anumita zona a piciorului, iar al doilea pe alta, ceea ce va face din pantoful uzat un pantof „dezechilibrat”. A-i pune zilnic copilului incaltaminte care a fost deja purtata de un alt copil nu este lipsita de risc pentru copil, cu varsta cuprinsa intre unu si trei ani.

Pentru cei mici (sub trei ani), este mai bine sa alegi pantofi inalti. Acestia vor sustine calcaiul si glezna. Pielea va fi preferata altor materiale. Permite piciorului sa respire si se inmoaie in timp, continuand sa sustina piciorul drept. Anumite tesaturi sau materiale plastice sunt foarte alergene si provoaca reactii impresionante ale pielii la copii mici, chiar arsuri. Pielea ramane materialul ideal.

Cum sa alegi pantofii pentru copilul tau?

Un pantof care se potriveste este si un pantof care are marimea potrivita. Pentru a fi sigur, copilul trebuie sa incerce pantoful. Acest lucru poate parea banal, dar achizitiile „oarbe” bazate exclusiv pe dimensiune sunt in mod regulat dezamagitoare. Stand cu degetele de la picioare impinse inainte, poti plasa echivalentul grosimii unui deget in spatele calcaiului. De asemenea, se intampla ca parintii sa aleaga sa cumpere pantofi copii cu o marime mai mare, chiar daca inseamna adaugarea unui brant. Trebuie neaparat sa le alegi pantofii care au marimea potrivita.

In perioada de primavara, modelele de sandale sunt populare. Mai ales pentru picioarele atipice. inainte de trei ani, e important sa optezi pentru sandale din piele inalte, asta tine piciorul drept, atat pentru fete, cat si pentru baieti.

Alegerea unui pantof bun pentru copilul tau, asa cum ai inteles, este esentiala. Mai bine mergi la un specialist care iti va da sfaturi si te va ajuta sa gasesti ce i se potriveste copilului. Abia pe la trei-patru ani copilul ar putea diversifica pantofii si sa poarte modele la moda, daca asta este dorinta parintilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pantofi sport pentru copii Incaltaminte copii

Articole recomandate

Citeste si despre