Cum alegi incaltamintea pentru copii

/ / Modificat: 2023-03-29
Cum alegi incaltamintea pentru copii

Alegerea incaltarilor pentru copii este o provocare. Dincolo de aspectul estetic, este nevoie material sau de functionalitate si nu stii cum sa alegi. Iata aici cateva idei simple care sa te ajute sa iei o decizie buna atunci cand cumperi o pereche de incaltaminte pentru copilul tau.

Materialul potrivit pentru incaltaminte

Trecerea de la mersul in picioarele goale prin casa sau in sosete trebuie sa fie cat mai fireasca, asa ca alege pentru cel mic un material cat mai usor care sa ii lase piciorusele sa respire. Poate fi piele, panza, bumbac sau chiar fibre sintetice. Important este sa fie comozi de purtat, sa aiba talpa flexibila, astfel incat piciorul copilului sa se miste natural. Pantofii sport sunt o varianta la indemana pentru copii in toate anotimpurile. Alege sisteme de inchidere usoare, cum ar fi adidasi cu scai pentru baieti, dar si pentru fete.

Forma pantofilor

Atunci cand esti in cautarea perechii ideale de incaltaminte pentru copilul tau, ia in calcul, ianinte de orice, forma. Pentru un plus de comoditate, orienteaza-te sa fie cat mai mult spatiu in care sa miste degetele, iar varful pantofilor sa fie cat mai putin curbat in interior, dar si cat mai rotund. In functie de anotimp, poti alege incaltaminte peste glezna sau sub glezna. La fel de important este ca o pereche de pantofi pentru copii sa sustina si calcaiul. Talpa incaltarilor sa nu fie inalta sau ortopedica, sa fie plata sau sa aiba toata aceeasi inaltime, sa fie antiderapanta si sa nu fie rigida.

Masurarea piciorului

Copiilor le creste piciorul repede. De aceea, inainte de fiecare achizitie de acest gen, masoara talpa copilului si nu lua ceva care sa ii vina fix in picior.

Este de preferat sa il masori cu o rigla sau cu un aparat special care sa fie drept si rigid.

O alta varianta des folosita este sa desenezi forma talpii celui mic pe o coala de hartie sau pe un carton si apoi sa masori dimensiunile. De asemenea, sa masori si latimea piciorului, nu doar lungimea.

Alte recomandari utile

Fiecare copil are ritmul propriu de crestere, mersul specific si forma piciorului unica. Asa ca nu pastra incaltari de la fratiorii mai mari si nu primi de la prietenele tale ce a ramas de la copiii lor, chiar daca au cele mai bune intentii. Cel mai bine este sa cumperi ce este potrivit pentru copilul tau ca sa isi dezvolte un mers normal si sanatos. Daca observi, totusi, anomalii in mersul copilulu tau, atunci te poti prezenta la un ortoped care sa iti ofere recomandarile de care ai nevoie.

Joaca si bucuria sunt elementele care ar trebui sa fie prezente in viata unui copil in fiecare zi. Cat mai mult timp petrecut in natura, in locurile de joaca special amenajate pentru copii sau in curtea bunicilor vor ajuta la dezvoltarea fizica a celui mic.

Mergeti la cinema impreuna, inventeaza jocuri, invata-l jocurile copilariei tale, distrati-va.

Fa-ti timp sa iesi zi de zi cu copilul tau la plimbare, joaca-te si tu cu el. Timpul petrecut impreuna este si el esential pentru dezvoltarea emotionala si crearea unei legaturi intre voi. Orice activitate pe care o faceti impreuna aduce bucurie de viata tuturor, dar si fiecaruia in parte.

Sursa foto- Shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte copii Alegerea pantofilor Incaltaminte Incaltaminte vara copii Incaltari copii de scoala

Articole recomandate

Citeste si despre