Cat platesc Iuliana Marciuc si Adrian Enache pentru cazarea fiului lor in Olanda. Scot din buzunar o mica avere in fiecare luna

/ / Modificat: 2024-06-13
Cat platesc Iuliana Marciuc si Adrian Enache pentru cazarea fiului lor in Olanda. Scot din buzunar o mica avere in fiecare luna

 

Fiul Iulianei Marciuc si al lui Adrian Enache este student. David a intrat la facultate in Olanda, iar parintii lui s-au ocupat deja sa ii gaseasca o cazare pentru perioada studiilor.

Cat costa chiria pentru David Enache, in Olanda

Baiatul lui Adrian Enache si al Iulianei Marciuc a terminat liceul si mai are un singur hop pana cand va deveni student. David a fost admis la o facultate in Olanda, iar acum mai are doar de promovat BAC-ul pentru a fi, oficial, student. Parintii lui s-au ocupat sa ii gaseasca din timp cazare pentru perioada studentiei, iar pretul pe care l-au platit nu este deloc unul mic. 

David va studia Creative Business, la Universitatea din Utrecht. Chiar daca urmeaza vacanta de vara, Iuliana Marciuc si Adrian Enache i-au gasit deja cazare fiului lor, pentru a se asigura ca are unde sa stea in primul an de facultate. Prezentatoarea de la TVR a oferit si cateva informatii pretioase pentru parintii ai caror copii vor sa studieze in Olanda si a vorbit despre costurile cazarii. 

Orasul in care David va fi student este al patrulea ca marime din Olanda si nu este deloc unul ieftin. Iuliana Marciuc i-a inchiriat fiului ei un apartament, iar chiria pe luna este de 1850 de euro. David va imparti spatiul si costurile cu o colega, astfel ca partea pe care o va plati el va fi de 925 de euro pe luna. La aceasta se adauga costurile pentru utilitati si pentru cheltuielile zilnice. 

De ce nu va sta la camin 

Iuliana Marciuc a explicat si de ce a ales sa ii inchirieze fiului ei un apartament. Este foarte greu sa prinda loc la camin, iar listele de asteptare sunt lungi, astfel ca poate dura si cateva luni de zile pana cand gaseste o cazare in campusul universitatii. 

”Si am ajuns la universitate. Nu-mi dau ochelarii jos, pentru ca imi vine sa plang. Aici va zbura puiul meu. Astazi este o zi libera, asa ca este liniste, iar pentru el limita va fi cerul. Va promiteam informatii despre cum sa gasesti o cazare in Olanda, mai specific in Utrecht. Ei bine, raspunsul este, intr-adevar, foarte, foarte greu. Cea mai ieftina camera intr-un camin, si pentru care trebuie sa astepti cateva luni, ca sa se elibereze un loc, este 800 de euro pentru 15 metri patrati, uneori cu o mica bucatarie, dar de cele mai multe ori cu bucataria si baia comune.

Apoi exista posibilitatea sa inchiriezi apartamente, iar atunci ajungi la 1000-1200 de euro per student. Noi am gasit un apartament foarte mic, adica un 50 de metri patrati, o sufragerie si un dormitor, dar David va merge cu o colega, deci poate imparti cheltuielile, la 1850 de euro. Deci este, intr-adevar, o mare problema. Ceea ce va sfatuiesc eu este sa apelati la o firma, care este specializata in expati”, explica Iuliana Marciuc, pe Instagram. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii de celebritati Copii de vedete

Articole recomandate

Citeste si despre