Alimente minune de care copiii pot profita din plin primavara

/ / Modificat: 2023-03-15
Alimente minune de care copiii pot profita din plin primavara

Primavara s-a instalat cu arme si bagaje si pietele si magazinele s-au umplut de trufandale de sezon. Este, prin urmare, momentul perfect pentru un „boost” de nutrienti pentru copilul tau, care are mare nevoie de vitamine si minerale dupa sezonul rece. Asa va „inflori” odata cu natura, va avea toata energia necesara pentru a copilari cum se cuvine si va avea si o imunitate mai puternica acum, cand virusurile pandesc pe la toate colturile dupa gazde.

Alimente de primavara benefice pentru copii

Spanacul este un rezervor natural de iod, fier, magneziu si vitamine. Cumpara-l proaspat si gateste-l cum ii place copilului. Il poti include in salate sau il poti face supa crema, budinca sau tarta. Daca ii plac smoothie-urile de fructe, printre ele poti arunca si cateva frunze de spanac crud si bine spalat.

Ceapa verde este o „arma” naturala impotriva alergiilor si rinitelor alergice de sezon, gratie continutului ridicat de quercetina (o gasiti si in mere, salata verde, morcovi si fructe de padure). Cum introduci ceapa verde in alimentatia copilului? O poti include in salate colorate, in supe si ciorbe si in sote-uri de legume.

Urzicile sunt neprietenoase ca plante, in natura, insa in alimentatie fac adevarate minuni. Bogate in aminoacizi, vitamine (A, B2, C si K) si minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu) ele sunt un antidot grozav pentru anemie si aliati de nadejde ai imunitatii. Odata oparite cateva minute, pot fi facute ciorba, mancarica cu usturoi sau pot fi transformate intr-un sos pesto pentru o portie delicioasa de paste.

Salata verde are un continut ridicat de fibre si antioxidanti. Bogata in vitamine benefice la inceput de primavara, dar si in betacaroten si quercetina, salata poate fi servita ca atare, langa o fripturica, sau poate fi inclusa in ciorbe si supe.

Ridichea este, poate, vedeta primaverii. Bogata in vitamina C, vitamine B, zinc si fosfor, aceasta poate fi si o gustare crocanta, si servita alaturi de o bucatica de branza, dar si inclusa in salate colorate ca primavara.

Stevia este si ea un aliment excelent de primavara si nici nu este atat de scumpa, pentru ca se gaseste pe toate drumurile. Se foloseste in ciorbe si salate, se gateste ca budinca sau poate fi folosita pentru un pesto original sau tranformata in piure si amestecata cu paste ori orez.

Fa-i copilului un plan alimentar bine organizat, asigura-te ca mananca macar o data pe zi din aceste alimente-minune si veti avea impreuna o primavara excelenta!

Citeste si articolul de mai jos:

Ghid al fructelor de primavara

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete vegetariene Legume alimentatie Alimente primavara

Articole recomandate

Citeste si despre