De ce este BINE ca micutul tau sa serveasaca cina INAINTE de ora 19:00

/ / Modificat: 2019-09-02
De ce este BINE ca micutul tau sa serveasaca cina INAINTE de ora 19:00

La ce ora iei, de obicei, cina? Si copilul? Stii ca cina ar trebui servita inainte de ora 19:00? 

In multe tari europene, 19 este un moment foarte obisnuit pentru a incepe cina. In plus, acum numeroase studii dovedesc ca este ora potrivita. Expertii iti spun de ce ar trebui sa tii cont de sfaturile lor.

De ce ar trebui ca cel mic sa ia cina inainte de ora 7

Cardiologii de la Universitatea Dokuz Eylul din Turcia au investigat relatia dintre ora cinei, odihna si riscurile cardiovasculare. Din studiile lor au tras o concluzie alarmanta: a servi cina  si a merge imediat la culcare creste riscul de atac de cord si mentine corpul in alerta ridicata. Intre cina si somn ar trebui sa treaca mai mult de doua ore.

Daca copilul tau se culca la ora 21:00, ar trebui sa ia cina inainte de ora 19:00, altfel se duce la somn fara sa fi facut digestia corect. Acest lucru impiedica scaderea tensiunii arteriale, produce adrenalina si impiedica functiile inimii si circulatiei sangelui.

De ce nu ar trebui sa te culci imediat dupa cina

  • - Riscul de a merge la culcare imediat dupa cina este mult mai mare pentru persoanele hipertensive, deoarece tensiunea arteriala creste dupa aportul alimentar. Din aceasta cauza apare riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. 
  • - Pentru a te odihni bine, tensiunea arteriala ar trebui sa scada cu pana la 10% atunci cand mergi la culcare. Dar, la persoanele care iau masa prea tarziu, aceasta scadere nu apare.
  • - Digestia devine mai lenta daca te duci la culcare imediat dupa cina. Astfel, apar arsurile inconfortabile si este mai greu sa adormi.
  • - Nu uita ca cina trebuie sa contina 15-20% din aportul caloric zilnic. Nu este recomandata o cina copioasa, pentru ca apar kilogramele in plus, la fel si la copii, constipatia si problemele la stomac.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cina copii

Articole recomandate

Citeste si despre