3 alimente care imbunatatesc sanatatea cailor respiratorii ale copiilor

/ / Modificat: 2022-10-03
3 alimente care imbunatatesc sanatatea cailor respiratorii ale copiilor

Stiai ca exista o serie de alimente care imbunatatesc sanatatea respiratorie a copiilor? Este important sa stii care sunt acestea si cum le poti oferi pentru a-i feri de astm si alte probleme respiratorii ferecvente in cazul tinerilor.

Alimente recomandate pentru copiii cu astm

Astmul este o patologie cronica caracterizata prin senzatia de a nu putea respira, precum si prin respiratie suieratoare. Poate fi tratata cu medicamente si nu este intotdeauna resimtita la acelasi nivel de intensitate. Cu toate acestea, exista o serie de alimente care pot imbunatati gestionarea acesteia prin reducerea intensitatii simptomelor. Iata care sunt acestea:

1. Iaurtul

Iaurtul este unul dintre cele mai sanatoase alimente disponibile. Este capabil sa furnizeze o cantitate buna de probiotice, care sunt bacterii vii care colonizeaza selectiv intestinul si genereaza un beneficiu pentru gazda. S-a demonstrat ca acest aliment garanteaza diversitatea microbiotei si reduce incidenta patologiilor inflamatorii sau autoimune, cum ar fi unele boli respiratorii.

Cu toate acestea, atunci cand alegi un iaurt, este important sa citesti cu atentie eticheta. Cele mai multe iaurturi din comert contin zahar, iar pe aceste este mai bine sa le ocolesti, deoarece nu mai au efectul benefic al iaurturilor naturale.

2. Fulgi de ovaz

Fibrele sunt o alta substanta esentiala pentru mentinerea unei bune sanatati intestinale. Portiunea solubila este substratul energetic pentru bacteriile care traiesc in tractul intestinal si promoveaza o densitate mai mare de microorganisme. Ovazul, in special, iese in evidenta. Acesta contine compusi, beta-glucani, care sunt deosebit de buni pentru microbiota. Cu toate acestea, multe fructe, cum ar fi merele, contin, de asemenea, o cantitate semnificativa de fibre solubile. Includerea lor in dieta obisnuita va contribui la imbunatatirea sanatatii microbiotei si la promovarea cresterii bacteriilor care o compun.

3. Rosii

Alimentele bogate in vitamine sunt esentiale pentru imbunatatirea sanatatii respiratorii. Multi micronutrienti ajuta la mentinerea sub control a nivelului de inflamatie si joaca un rol pozitiv asupra sistemului imunitar. Va fi important sa se acorde prioritate alimentelor cu concentratii ridicate de vitaminele A si C. Printre acestea se numara strugurii, afinele, fructele de padure, rosiile, morcovii, kiwi si altele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente Afectiuni cai respiratorii

Articole recomandate

Citeste si despre