11 alimente care imbunatatesc vederea copiilor

/ / Modificat: 2017-08-08
11 alimente care imbunatatesc vederea copiilor

Alimentele care imbunatatesc vederea copilului contin tot soiul de nutrienti care tin la distanta afectiunile oculare si protejeaza ochii de razele nocive ale soarelui sau de alti radicali liberi care atenteaza la sanatatea lor! Iata cateva dintre cele mai importante alimente care tin ochii copiilor sanatosi si organismul puternic in fiecare zi!

Betacarotenul, vitamina C si E, luteina, flavonoidele, zincul si acizii grasi Omega 3 sunt doar cateva dintre substantele nutritive care nu trebuie sa lipseasca din regimul alimentar al copilului, daca vrei ca acesta sa aiba tot timpul ochi sanatosi si o vedere agera.  

Morcovi

Morcovul este alimentul cu cele mai multe beneficii pentru sanatatea ochilor, datorita continutului crescut de betacaroten. Integreaza morcovii in meniul zilnic al copilului, intrucat contin fibre si potasiu, care intaresc sistemul imunitar al organismului si il protejeaza de boli.  

Oua

Ouale sunt alte alimente care tin la distanta radicalii liberi de sanatatea ochilor, datorita continutului crescut de sulfura. Potrivit specialistilor, efectul benefic asupra ochilor este potentat atunci cand ouale sunt consumate in combinatie cu sucul de portocale, care contine, la randul lui, nutrienti esentiali pentru imbunatatirea vederii.  

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o alta sursa alimentara plina de betacaroten, dar si de vitamina A sau potasiu, care au rol important in imbunatatirea vederii si prevenirea problemelor care afecteaza sanatatea ochilor. Cartofii dulci reprezinta o varianta mai sanatoasa si nutritiva decat cartofii obisnuiti.  

Capsune

Pe langa faptul ca sunt gustoase, capsunele joaca un rol important in prevenirea afectiunilor oculare. Contin fitonutrienti esentiali in protejarea organismului de cancer si cantitati crescute de vitamina C si acid folic (vitamina B9), care contribuie la fortificarea organismului si prevenirea bolilor.

Spanac

Spanacul si, in general, legumele verzi - sparanghel, stevie, broccoli, salata verde etc. - sunt bogate in luteina, o substanta nutritiva cu rol important in protejarea ochilor de degenerarea maculara.

Somon

Somonul este un tip de peste bogat in acizi grasi esentiali si substante nutritive care imbunatatesc vederea si protejeaza organismul copilului de radicali liberi.

Migdale

Migdalele sunt fructe oleaginoase care contin cantitati mari de acizi grasi monosaturati si vitamina E, cu rol esential in protejarea sanatatii oculare. Si nucile sau semintele oleaginoase pot fi integrate cu succes intr-o dieta recomandata pentru imbunatatirea vederii si profilaxia afectiunilor ochilor.

Avocado

Avocado este un fruct cu beneficii multiple asupra organismului. Continutul bogat de vitamina E ajuta la mentinerea sanatatii ochilor copilului, ajutandu-l sa aiba o vedere foarte buna.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este mai bogata in antioxidanti si flavonoide decat ciocolata cu lapte sau cu alte arome. Consumul moderat al acestui tip de gustare dulce ajuta la prevenirea afectiunilor de la nivelul vaselor de sange care iriga ochii prichindelului.

Portocale

Portocalele, dar si fructele care contin foarte multa vitamina C, sunt recomandate din plin in dieta pentru sanatatea ochilor copilului. Potrivit medicilor, vitamina C este un antioxidant care mentine sanatatea vaselor de sange din ochi si reduce riscul de cataracta.

Fasole boabe

Fasolea boabe este unul dintre cele mai recomandate alimente pentru sanatatea digestiva, insa medicii ii ofera si meritul de a avea grija de sanatatea ochilor copilului tau. Chiar daca fibrele sunt nutrientii "vedeta" din aceste leguminoase, boabele de fasole contin si cantitati mari de zinc, un mineral vital pentru mentinerea sanatatii ochilor.

Zincul preia si transporta vitamina A de la nivelul ficatului spre retina, stimuland productia de melanina (care protejeaza sanatatea ochilor) si imbunatatind vederea nocturna a copilului.

Mai cunosti si alte alimente cu rol esential in protejarea sanatatii ochilor copilului? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedere copii Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre