8 crafturi din nasturi

/ / Modificat: 2014-08-21
8 crafturi din nasturi

Crafturile din nasturi reprezinta urmatorul proiect distractiv cu care se poate indeletnici copilul tau in timpul liber. Daca rolele de hartie igienica, cutiile de carton, cartoanele de oua sau pastele fainoase au fost deja folosite ca materiale de lucru pentru decoratiuni si accesorii, este timpul nasturilor sa isi faca loc in dosarul cu crafturi creative ale copilului.

Iata cateva idei senzationale pe care le poate face prichindelul tau!  

Bratara

Bratara

Cu putina imaginatie si indemanare, nasturii pot deveni accesorii pentru decorarea colierelor, bratarilor si inelelor pentru fetite. Inlocuieste margelele clasice cu nasturi si invata-ti fetita sa ii insire pe sfoara sau guta si sa creeze cele mai colorate, vesele si interesante accesorii pentru colectia ei de bijuterii.

Insecte si gaze

Insecte_gaze

Cu doar cateva sarmulite si margelute de mici dimensiuni, copilul tau poate crea cele mai simpatice si colorate gaze sau insecte pentru colectia lui de crafturi. Le poate colora sau accesoriza cu sclipici sau abtibilduri, pentru un aspect original si creativ.

Clame si agrafe pentru par

clame_agrafe

Fetita ta are, probabil, o colectie destul de impresionanta de clame si agrafe pentru par, nu-i asa? Este insa timpul sa completati colectia cu noi modele accesorizate cu nasturi. Luati cateva clame sau agrafe simple si cativa nasturi de diferite marimi. Lipiti nasturii intre ei, in cercuri concentrice, si apoi atasati modelele formate pe clame, insa nu in partea unde are deschiderea, ci in partea opusa acesteia.

Floricele pentru ghivece cu plante

floricele_1

Nasturii pot servi cu succes si la crearea unor floricele decorative de pus in plantele de ghiveci pe care le gazduiesti in casa. Daca ai plante de apartament care stii ca nu infloresc in aceasta perioada, invata copilul sa creeze decoratiuni simpatice si colorate pentru ele, sub forma unor floricele dragalase.

Tot ce trebuie sa faca cel mic este sa ataseze nasturii de diferite marimi si modele pe varful unor sarmulite lungi si apoi sa le infiga in pamantul de flori, din loc in loc. Planta va capata un aspect vesel si colorat, perfect "asortat" cu sezonul de primavara-vara.

Tablou decorativ

tablou_decorativ

Poate ca prichindelul tau nu este un Picasso, dar cu siguranta isi exerseaza frecvent talentele artistice pe hartie, cu pensula, creand tablouri simpatice si amuzante, de care te bucuri cu tot sufletul. De data aceasta, invata-l sa renunte la crearea tablourilor cu pensula si acuarele.

Lasa-l sa-si foloseasca imaginatia si sa formeze copaci, flori, insecte si alte peisaje cu ajutorul nasturilor, lipiciului si al altor accesorii: hartii, paste fainoase, bete de inghetata etc. Poti crea tu un model inainte, pe care sa il imite.

Ceas de perete

ceas_de_perete

Nasturii pot inlocui cu succes cifrele care redau orele pe un ceas de perete creat manual. Testeaza indemanarea copilului si apucati-va, impreuna, sa creati un ceas de perete pe care sa lipiti nasturi in loc de ore. Pentru ca cel mic sa inteleaga mai bine, puteti desena alaturi sau chiar pe nasturi, cifrele carora acestia le tin locul.

Clipsuri pentru hartii

clipsuri

Nu-i asa ca toate desenele si creatiile artistice ale copilului sunt asezate in maldare pe biroul lui sau in dulapior? Copilul le poate depozita mai bine si aseza pe caprarii (peisaje, portrete etc.) cu ajutorul clipsurilor de hartii. Acestea pot fi mai simpatice si vesele, daca inveti copilul sa lipeasca pe ele nasturi colorati, in diferite forme si modele.

Stampila de jucarie

stampila

Nu demult, invatai copilul sa faca stampile din fructe si legume, cu care lasa cele mai simpatice amprente pe hartie. Acum, a venit randul nasturilor sa preia acest "rol" si sa fie folositi pe post de stampile de jucarie.

Pentru crearea stampilei, aveti nevoie de un dop de pluta (de la o sticla de vin) si de un nasture cu aceeasi circumferinta ca a dopului. Lipiti nasturele pe unul dintre capetele dopului, introduceti apoi stampila in cerneala sau acuarele si distrati-va lasand amprente cu ea pe hartii si cartoane.

Ai facut vreodata crafturi din nasturi? Ti se pare o idee draguta de pus in practica cu prichindelul tau? Mai ai si alte sugestii? Impartaseste-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii Decoratiuni copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre