Ce invata copilul atunci cand se joaca cu papusile

/ / Modificat: 2018-07-17
Ce invata copilul atunci cand se joaca cu papusile

Cu ajutorul papusilor si al figurinelor, copilul tau interpreteaza scene din viata reala; fiica ta isi va legana, imbaia si schimba papusa, mimand felul in care tu ai grija de ea, in timp ce fiul tau va construi cu ajutorul cuburilor orasele si case de unde isi va conduce figurina care o reprezinta pe mama sau pe tata, la serviciu.

Daca copilul are frati sau surori, va reproduce cu ajutorul papusilor si figurinelor scenarii din viata reala, invatand astfel cum sa imparta jucariile si cum sa se joace impreuna cu ei. Copilul tau va invata empatia, avand grija de o figurina "ranita" sau de un catel de plus "infometat".

Nu ar trebui sa te surprinda deci sa afli ca psihologii folosesc des figurinele si papusile atunci cand lucreaza cu copii de varste mici, pentru a afla ce simt si ce gandesc, asa ca urmareste-ti si tu micutul atunci cand se joaca pentru a afla ce se intampla cu el. In plus, papusile si figurinele ii permit copilului tau sa creeze orice lume isi doreste, stimulandu-i imaginatia.

Cum sa alegi papusile si figurinele potrivite copilului tau

Copiii cu varste intre 2 si 4 ani indragesc o multitudine de jucarii; unora le plac in mod deosebit cele ce arata real, construite din materiale cauciucate, in timp ce altora le plac papusile din carpe, care sunt mai usoare si mai maleabile. Papusile cu par si imbracaminte complicata s-ar putea sa nu fie pe lista preferintelor la aceasta varsta, insa prescolarii le favorizeaza in special pentru ca pot sa le personalizeze stilul vestimentar si coafurile.

Papusile si figurinele miniaturale, precum si seturile de animale domestice in miniatura il vor stimula pe cel mic sa inventeze noi modalitati de a se juca, iar papusile educationale au si ele rolul de a-l invata pe prichindel lucruri utile in dezvoltarea sa.

Depozitarea papusilor si a figurinelor

Papusile pot fi depozitate cu usurinta pe rafturi sau in cufere si carucioare de jucarii; daca cel mic are o papusa sau o figurina preferata, cu siguranta ii va fi greu sa se desparta de ea, asa ca probabil ca o va lua in pat, sau in masina, de fiecare data cand plecati undeva.

Reguli in joaca cu papusile si figurinele

Papusile si figurinele nu sunt jucarii pretentioase, cel mic nu poate genera prea multa dezordine atunci cand se joaca cu ele si de obicei nu au multe componente. Singurul lucru impotriva regulilor tale, pe care il poate face copilul, este sa le mazgaleasca cu carioca sau sa le tunda, insa daca ii spui sa nu faca acest lucru ai putea de fapt sa ii dai idei la care nici nu se gandise, asa ca este mai bine sa lasi toddlerul sa se joace in voie si sa impui reguli de joaca cu papusile si figurinele numai atunci cand este cazul.

Papusile si figurinele nu sunt adecvate numai pentru fetite

Atat fetitele cat si baietii ar trebui sa aiba papusi si figurine cu care sa se poata juca. Barbatii din ziua de astazi trebuie sa fie tati implicati, care sa stie cum sa isi ingrijeasca copiii, asa ca daca ii permiti fiului tau sa se joace cu papusile este o modalitate ca el sa isi exerseze abilitati de care va avea nevoie atunci cand isi intemeiaza o familie, la fel ca si in cazul fetitelor.

Joaca cu papusile si figurinele este o modalitate sigura si amuzanta pentru ca cei mici, indiferent daca sunt baieti sau fete, sa invete sa rezolve probeme si sa practice o serie de abilitati utile in viata reala, asa ca incurajeaza-ti micutul sa petreaca cat mai mult timp cu jucariile sale preferate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca Papusa Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre