Care tipuri de jucarii sunt cele mai bune pentru a dezvolta creativitatea copilului?

/ / Modificat: 2015-08-05
Care tipuri de jucarii sunt cele mai bune pentru a dezvolta creativitatea copilului?

Care tipuri de jucarii sunt cele mai bune pentru a dezvolta creativitatea copilului?

Cercetatorii au studiat jocul, modul in care copiii interactioneaza cu jucariile si cum pot acestea stimula dezvoltarea creativitatii. Studiile au aratat ca, jucariile traditionale pot fi cele mai benefice jucarii care stimuleaza mintea si corpul unui copil in crestere.

Jucariile electronice pot inhiba dezvoltarea creativitatii si ele pot, de asemenea, limita abilitatea copilului de a gandi dincolo de limitele jucariilor, deoarece acestea au doar un singur scop predefinit.

Jucariile traditionale din lemn  sunt mai putin restrictive, permit copilului sa se gandeasca la propriile utilizari ale jucariilor. Acestea stimuleaza joaca de rol, interactiunea, dezvoltarea cognitiva generala si creativitatea. Jucariile din lemn permit copiilor libertatea de imaginatie. Modurile diferite de a juca cu jucariile din lemn este limitata doar la cat de bine isi pot folosi imaginatia proprie. Cu cat un copil isi exercita imaginatia mai mult, cu atat aceasta devine mai buna.

Nu credem ca fiecare copil trebuie sa fie urmatorul Picasso sau Beethoven, dar credem ca fiecare copil trebuie sa beneficieze de dezvoltarea creativitaitii cu ajutorul jucariilor creative

Creativitatea poate imbunatati satisfactia de viata si succesul in scoala sau cariera, indiferent de ce loc de munca in cele din urma va alege copilul.

Creativitatea nu este doar despre opere de arta desenate cu creioane pe hartie sau pe pereti, aceasta se poate exprima in diferite moduri. Iata cele mai bune jucarii pentru incurajarea creativitatii copilasilor:

Cuburi de construit din lemn

Cu ajutorul cuburilor de construit din lemn putem dezvolta cel mai bine creativitatea micutilor. Copiii sunt pusi in fata provocarii de a realiza propriile constructii prin combinatii de forme si culori. Aceasta satisfactie de a construi un obiect cu propriile manute ii incanta pe deplin si ii ajuta sa isi dezvolte gandirea creativa. Mai mult, lemnul este un material natural cu o aroma specifica, textura si culoare, care activeaza toate simturile.

Jucarii de imbracat

Jucariile de imbracat asigura dezvoltarea gandirii creative. De exemplu, ursuletii imbracabili au diferite piese de imbracaminte care pot fi combinate in numeroase moduri, astfel ursuletii pot deveni aproape orice personaj ce se naste in mintea micutilor. Necesitatea combinarii diferitelor piese vestimentare pune imaginatia la treaba. Fetitele adora jucariile de imbracat, deoarece acestea imita mediul lor.

Puzzle-uri din lemn

Puzzle-urile din lemn, fiind simple, dar in acelasi timp, provocatoare, sunt  jucariile ideale pentru degetele mici ale copiilor. Puzzle-ul din lemn ajuta la dezvoltarea deprinderilor de rezolvare de probleme, abilitati care stau la baza creativitatii. Formele si culorile pieselor de puzzle servesc la stimularea creierului si imaginatiei. Puzzle-ul din lemn dezvolta logica, constientizeaza importanta ordinii.

Jocul este mijlocul prin care un copil devine maestru al lumii inconjuratoare, aceasta fiind cea mai importanta sursa de invatare. Copiii imita prin joaca situatii din lumea reala.  

Pentru a asigura o dezvoltare sanatoasa jucariile creative trebuie sa permita copilului libertatea de explorare. Jucariile creative trebuie sa fie simple, sigure si trebuie sa permita imaginatia sa infloreasca.

Cu cat mai naturale si viu colorate sunt jucariile creative, cu atat mai mult o sa captiveze atentia micutilor. Daca  vrei ca micutul tau sa beneficieze la maxim de avantajele unei minti creative, alege jucariile potrivite. In magazinul online de jucarii Lester gasesti  jocuri creative pentru toate varstele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii creativi Jucarii creative

Articole recomandate

Citeste si despre