8 jucarii pentru un copil creativ

/ / Modificat: 2014-03-12
8 jucarii pentru un copil creativ

Daca ai un copil curios din fire si dornic sa exploreze orice prinde in mana, este recomandat sa-i stimulezi imaginatia bogata cu ajutorul jucariilor. In cazul in care te intrebi ce tipuri de jucarii sunt potrivite pentru a incuraja dezvoltarea creativitatii, noi iti facem cateva sugestii sau idei care au un rol garantat in dezvoltarea intelectuala a copilului!

Puzzle

puzzle-copii

Puzzle-urile sunt printre cele mai recomandate jucarii pentru stimularea creativitatii copilului. Asamblarea pieselor din puzzle-uri pune intens la lucru imaginatia si creativitatea celui mic si il ajuta sa-si dezvolte o multime de abilitati necesare in copilarie. Rezolvarea puzzle-urilor il ajuta sa gaseasca strategii proprii la diverse probleme cu care se confrunta si sa vina mereu cu idei noi in diferite proiecte.

Minge

bebe-minge

Pe cat de banala este aceasta jucarie populara printre copiii de toate varstele, pe atat este de utila in dezvoltarea cognitiva sau intelectuala a micutului tau. Miscarile de rasucire a mingii, de aruncare si lovire sau de prindere a acesteia dezvolta din plin indemanarea copilului si-l ajuta sa inteleaga mai bine concepte abstracte.  

Instrument muzical

copil-jucarii

Instrumentele muzicale au un rol esential in dezvoltarea gandirii si a imaginatiei copilului. Atunci cand este pus in fata unei tobe sau a unui pian, micutul da frau liber imaginatiei si incearca sa redea cat de multe sunete poate instrumentul sa scoata. In efortul de a incropi o linie melodica, copilul isi dezvolta gandirea.

Set de pictura

culori-copil-pictura

Pictura este o alta activitate recomandata copilului creativ. Seturile de desenat sau pictura sunt esentiale pentru stimularea gandirii si dezvoltarea intelectuala a celui mic. Arta este o forma de exprimare a creativitatii, dar si a trairilor copilului si are un impact puternic in dezvoltarea lui, la maturitate.  

Creta

La fel ca si pictura pe panza sau coloratul pe hartie, desenarea cu creta pe asfalt contribuie la dezvoltarea intelectuala a copilului. Isi foloseste din plin imaginatia pentru a crea desene din nimic si pentru a le colora, astfel incat sa aiba un sens.  

Set de croitorie sau crafturi

Confectionarea hainelor de papusi sau a crafturilor este una dintre cele mai creative activitati pe care le pot face copiii. Cu fiecare material cusut si accesoriu atasat hainutelor, copilul invata o multime de lucruri noi si deprinde abilitati esentiale pentru maturitate.

Bloc de constructie

Construirea blocurilor de constructie presupune aproximativ aceleasi abilitati precum in cazul asamblarii puzzle-urilor. Joaca cu blocurile de constructie are o multime de beneficii in dezvoltarea intelectuala a copilului, intrucat il ajuta sa invete o multime de lucruri noi si concepte abstracte, precum cele legate de spatiu, forme geometrice etc.

Plastilina

Plastilina este una dintre jucariile care dau frau liber creativitatii copilului mic. Sumedenia de figurine si obiecte care pot fi modelate din ea il ajuta sa-si foloseasca din plin imaginatia. Incurajeaza-l sa faca tot soiul de figurine si lucruri din plastilina, pentru a-si dezvolta abilitati creative si cognitive de care are nevoie la maturitate.

Care crezi ca sunt jucariile care dezvolta cel mai mult imaginatia si creativitatea copilului tau? mai cunosti si alte tipuri de jucarii cu acelasi efect? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii creativi Jucarii creative Creativitate copii Imaginatie copii Jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre