5 sfaturi pentru a-ti ajuta copilul sa doarma in noaptea de Revelion fara sa fie trezit de focurile de artificii

/ / Modificat: 2022-12-29
5 sfaturi pentru a-ti ajuta copilul sa doarma in noaptea de Revelion fara sa fie trezit de focurile de artificii

Mancare savuroasa, tinute spectaculoase, sampanie si focuri de artificii. Pentru adulti, aceste lucruri constituie prilej de bucurie, dar si scuza perfecta pentru a sta trezi pana tarziu in noapte.

Pentru copii este o noapte atractiva, cand pot vedea artificiile, insa si o noapte in care este dificil sa ai un somn neintrerupt avand in vedere zgomotele infernale ale artificiilor si petardelor. Imediat ce se lasa seara, focurile de artificii incep sa-si faca simtita prezenta. Si nu contenesc pana dupa mieul noptii.

Iata insa, cateva modalitati prin care iti poti face copilul sa doarma fara ca somnul sa-I fie intrerupt de zgomotul de afara.

1. Mentine rutina zilnica

Copiii supraobositi nu sunt amuzanti pentru nimeni si iti vor rapi si tie cheful de a sarbatori. Prin  urmare, este esential ca rutina acestora sa fie neschimbata, chiar si in noaptea de Anul Nou. Rutina trebuie sa includa aceleasi obiceiuri ca intr-o zi obisnuita: cina, dusul de seara, masajul de relaxare, citutul unei povesti si orice altceva este inclus in rutina voastra.

2. Respecta ora de culcare

Este important sa respecti ora de culcare a micutului, cu atat mai mult daca stati acasa. Este important sa respectati ora de culcare, astfel incat copilul sa poata dormi profund la miezul noptii.

Pastrarea orei de somn si a rutinei in programul copilului, ii va permite acestuia sa intre in tiparele sale naturale de somn, cu cele mai profunde etape de somn care au loc inainte de miezul noptii, si va reduce sansele ca focurile de artificii sa il trezeasca.

3. Pregateste-ti copilul in avans

Este important ca micutul sa stie ca va auzi zgomote multe in timpul noptii, de la focurile de artificii. Spune-i, de asemenea, ca daca le aude, este in regula si trebuie doar sa se culce la loc. Anuntandu-ti copilul despre ce urmeaza sa se intample, il vei ajuta sa se simta in siguranta si sa nu se sperie de zgomotele puternice de la miezul noptii.

4. Da mai tare zgomotul alb!

Daca ai un aparat cu zgomot alb, da sonorul mai tare. Un astfel de aparat, sau  chiar gomotul produs de un simplu purificator de aer poate ajuta copilul sa doarma mai bine in timpul noptii si sa nu se trezeasca in timpul focurilor de artificii.

5. Raspunde trezirilor in mod corespunzator

Daca totusi, micutul tau se trezeste, raspunde acestor treziri in mod corespunzator. Este indicat sa urmaresti ce face micutul tau cu ajutorul unei camere de luat deveri. Daca obsrvi ca se trezeste si nu plange, asteapta cateva minute pentru a vedea daca se reaseaza la somn, de unul singur. Daca micutul devin speriat mergi la el, cu calm si ofera-I confortul si alinarea de care are nevoie.

In schimb, daca se trezeste plangand, mergi de indata la el pentru a-l lua in brate. Pastreaza-ti insa calmul si vorbeste-i bland pana se linisteste. Intreaba-l ce l-ar ajuta sa se linisteasca mai usor si ofera-I acel lucru. De cele mai multe ori are nevoie doar de prezenta ta.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn bebelus Revelion copii

Articole recomandate

Citeste si despre