Mesele zilnice - o distractie pentru copiii pretentiosi

/ / Modificat: 2013-10-25
Mesele zilnice - o distractie pentru copiii pretentiosi

Toti parintii se confrunta la un moment dat cu subiectul alimentatiei copiilor, in special odata ce aceasta trebuie sa fie tot mai diversificata. Copii necesita numeroase vitamine si minerale pentru o dezvoltare armonioasa, insa nu multi dintre ei accepta schimbarile de alimentatie, mamele fiind nevoite sa caute in permanenta noi idei pentru a starni apetitul si curiozitatea micutilor.

Ce inseamna o nutritie sanatoasa?

Este important sa se asigure familiei un regim alimentar cat mai variat si sa se evite unilateralitatea. Cine serveste aceeasi mancare in fiecare zi, nu poate oferi celor dragi doza zilnica recomandata de 15% proteine, 30% grasimi, 55% carbohidrati si vitamine esentiale, fibre, substante din plantele nutritive, minerale si oligoelemente.

Cum pot fi mesele zilnice o distractie pentru copiii pretentiosi?

Pentru copii, totul este o joaca, prin urmare, daca mesele zilnice nu sunt suficient de atractive, atat vizual, cat si olfactiv, acestia vor refuza orice schimbare in alimentatia lor. Copiii tind sa manance ceea ce le place, preferand in special aromele bine definite.

Primul pas pentru a invata un copil sa manance sanatos este de a ii intelege simturile. Cu cat sunt mai stimulate simturile in timpul procesului de hranire, cu atat acestia vor fi mai deschisi sa incerce alimente noi. Mai mult, copii mananca si cu ochii, prin urmare haosul din farfuria copiilor ar trebui evitat, ei iubesc diversitatea ingredientelor, dar intotdeauna frumos separate.

Atunci cand incercam sa indemnam copiii sa incerce si lucruri noi, trebuie sa avem in vedere si limitele lor! In general, copii tind sa guste alimentele inainte de a le manca, prin urmare parintii pot folosi acest mecanism in favoarea lor. Le pot construi o masa bogata si diversificata, din care acestia pot incerca treptat ce le place, un mini test de acomodare, pentru ca ulterior alimentele sa fie incluse in meniurile zilnice.

In cazul in care copilul respinde un anumit aliment, parintii ar trebui sa accepte respinderea acestuia si sa i se ofere un altul in schimb. Copii tind sa refuze o parte din meniu si nu intreaga masa. Mai mult de atat, copii au un simt al satietatii natural, prin urmare parintii ar trebui sa respecte cand copilul este satul si sa evite sa ii schimbe acest simt.

Reinert recomanda gama de mezeluri pentru copii Martinel special creata pentru ca cei mici sa poata savura fiecare moment al mesei. Produsele Martinel au un ambalaj unic, in forma de ursulet zambitor, care va reda bucuria si atentia copilului tau si il vor face sa manance cu pofta.

Gama Martinel este cea mai longeviva gama de mezeluri pentru copii din Romania. Lansata pe piata din Romania in 2007, gama a cunoscut un progres constant atat in ceea ce priveste produsele aflate in portofoliul sau, cat si retetele si ambalajele produselor.

Calitatea superioara a mezelurilor de la Reinert este rezultatul unui nivel inalt de control al igienei si selectia atenta a ingredientelor si condimentelor folosite. Gama de mezeluri Martinel se face remarcata prin ursuletul Martinel prezent pe ambalaje si prin design-ul atractiv creat special pentru a-i incanta pe cei mici.

In prezent, in gama Martinel se regasesc cinci articole: Martinel Pate, Martinel Mortadella, Martinel Salam, Martinel Crenvrustei, Martinel Sunca la care se adauga, din septembrie 2013, cel mai nou produs, Martinel Gustarica.

In mai 2013, doua dintre produsele gamei -  Martinel Mortadella si Martinel Sunca  - au primit distinctia "Produsul Anului 2013" la  categoria "Specialitati din carne pentru copii", ca urmare a voturilor primite de la consumatorii romani in cadrul competitiei "Produsul Anului", Competitia "Produsul Anului" este reprezentata in Romania de catre Media Concept Store, iar mai multe informatii despre acest concept se pot afla pe www.produsulanului.net.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre