Alimentele preferate ale copiilor

/ / Modificat: 2018-11-14
Alimentele preferate ale copiilor

Ce crezi ca iti va raspunde un copil atunci cand vine vorba despre mancarea lui preferata? Salata cu legume, peste sau spanac? In niciun caz.

Mancarurile preferate ale copiilor sunt pastele, pizza, in general mancarea tip fast food.

Si nu ar trebui sa fii surprinsa de raspunsurile lor, pentru ca mai mult sau mai putin, toti parintii stiu ca aceste feluri de mancare sau altele similare se bucura de un mare succes in randul copiilor. Se pare ca multi micuti prefera, in primul rand, alimentele care le satisfac rapid pofta de mancare, usor de mancat (fara samburi sau piele) si condimentate cu sosuri sau rosii.

Gusturile culinare ale copiilor

Daca ai lasa un copil sa-si aleaga singur dieta, ori s-ar infometa pentru ca nu vrea sa manance, ori ar suferi de obezitate pentru ca ar manca orice.

Ar fi foarte instructiv sa-i testezi pe copii sa vezi ce alimente ar cumpara daca s-ar duce singuri la supermarket. Poate ca, printre prajituri, dulciuri, ciocolata sau sucuri s-ar putea sa gasesti si niste banane sau iaurt. Asta, pur si simplu, pentru ca sunt usor de mancat, nu pentru ca sunt mai mult sau mai putin hranitoare.

Ar fi un dezastru absolut in cazul in care parintii nu ar lua initiativa pentru a oferi copiilor o dieta echilibrata. Desi, micutii au alte dorinte, iar piata este saturata de produse nesanatoase.

Chiar daca copilul tau nu mananca bine, nu ar trebui sa-i oferi doar ceea ce ii place, deoarece el nu are criteriile necesare pentru a manca corespunzator.

Atunci cand este infometat, un copil nu mai are rabdare sa-i gatesti, vrea sa manance in acel moment si cauta prin casa o bucata de ciocolata sau o prajitura pentru a-si satisface foamea.

Un copil invata sa faca o selectie buna a alimentelor, daca este educat in acest sens, sa le aleaga cu mama sau tata si sa pregateasca masa impreuna. Obiceiul unei diete bune si variata necesita timp pentru a invata si trebuie sa folosesti toate mijloacele pentru ca micutul tau sa o asimileze. Alimentatia reprezinta o parte fundamentala a educatiei primita de la parinti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie Alimentatie 1-2 ani Aliment Alimentatia copilului mic

Articole recomandate

Citeste si despre