Siguranta copiilor la piscina

/ / Modificat: 2010-07-27
Siguranta copiilor la piscina





 

Siguranta copiilor la piscina este foarte importanta tinand cont de faptul ca foarte multi copii se ineaca din cauza neglijentei parintilor. Inotul este foarte distractiv si este un exercitiu fizic foarte bun. O piscina poate reprezenta o activitate distractiva impreuna cu familia sau cu prietenii. Cand sunt si copii mici insa este obligatoriu ca familia sa respecte cateva reguli pentru sigurata.

Conform statisticilor, inecul este cea de-a doua cauza responsabila pentru moartea accidentala a copiilor intre 1 si 14 ani. Astfel de accidente tind sa aiba loc foarte rapid, majoritatea copiilor care au fost implicati in ele fiind lasati nesupravegheati de parinti pentru mai putin de cinci minute.

De asemenea, in 80% din cazuri, ambii parinti erau acasa in momentul producerii accidentului.

Daca si tu ai copii mici si o piscina acasa, trebuie sa iti asumi responsabilitatea de a-i pazi pe micuti de pericolul inecului.

 Sfaturi de siguranta in preajma piscinei:

• Baricadeaza piscina complet, cand nu este folosita. Expertii recomanda sa o imprejmuiesti cu un gard de cel putin doi metri inaltime, cu pancarde destul de apropiate una de cealalta printre care copilul sa nu poata sa se strecoare. Asigura-te ca nu exista bare sau franghii pe care copilul se poate urca pentru a ajunge pe partea cealalta.  

• Acopera piscina cu o plasa protectiva speciala, in eventualitatea ca micutul tau a reusit sa treaca de gard.

• Inchide usa de la gardul protectiv cu lacat. Lacatul trebuie pozitionat cat mai sus iar cheile ascunse de copii.

• Poti instala o alarma care sa se declanseze in casa in momentul in care cineva intra pe usa de la piscina. Poti monta si o alarma care sa se declanseze in momentul in care cineva sare sau cade in piscina.

• La tine in casa, securizeaza usile si ferestrele care dau spre piscina, ca in felul acesta copiii sa nu aiba acces la piscina din interiorul casei.

• Tine departe obiectele pe care copiii le pot folosi pentru a sari peste gardul piscinei (scaune, fotolii, mese, sezlonguri etc).

• Invata-i pe copii sa inoate, dar nu presupune niciodata ca vor fi in siguranta chair si atunci cand sunt singuri in piscina. Multi parinti supraestimeaza competentele sportive ale copiilor lor. Nu-i lasa niciodata singuri in piscina, nesupravegheati.

• Nu lasa niciodata piscina acoperita partial atunci cand copiii inoata in ea pentru ca s-ar putea sa ramana blocati sub ea.

• Elimina tentatia – nu lasa jucarii in apa atunci cand nimeni nu foloseste piscina.

• Indeparteaza rampele si scarile atunci cand nu foloseste nimeni piscina.

• Tine in apropierea piscinei un telefon fix si unul mobil. In acest fel nu vei fi tentata sa lasi copiii nesupravegheati pentru a raspunde la telefonul din partea cealalta a casei. Tine langa telefon numerele de la urgenta.

• Invata tehnicile de baza de resuscitare. Daca altcineva spravegheaza copiii in piscina, asigura-te ca si ei cunosc tehnici de resuscitare.

• Tine o trusa de prim ajutor aproape de piscina.

• Adopta reguli stricte cu privire la saritul in piscina. Accidentele produse de saritul in piscina pot rezulta in rani serioase. Este recomandat sa interzici saritul in piscinele care sunt deasupra pamantului, pentru ca sunt prea putin adanci. Daca ai o piscina sub nivelul pamantului, poti sa dai voie copiiilor sa sara in ea, dar numai de pe rampa, nu din lateral.

O piscina in curte poate fi foarte distractiva, dar pentru copii, ai tai sau ai vecinilor, piscina poate fi o tentatie periculoasa. Securizeaza piscina pentru a evita accidentele si nu uita sa supraveghezi intodeauna copiii atunci cand se afla in preajma piscinei.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus piscina

Articole recomandate

Citeste si despre