Protejeaza-ti copilul de apa

/ / Modificat: 2007-07-05
Protejeaza-ti copilul de apa





 

Cateva activitati pentru a-ti racori corpul intr-un anotimp atat de cald este inotul, insa jocurile din apa si de langa aceasta pot fi periculoase daca cel mic nu stie sa inoate. Cu cat inveti mai devreme in viata, cu atat e mai usor de inteles si aplicat.

Copilul tau trebuie sa ia lectii de la instructori cu un certificat si cu experienta. Multi dintre parinti se gandesc ca isi pot invata singuri copiii sa inoate. Din nefericire, copiii pot prelua obiceiuri proaste de la acestia, iar obiceiurile sunt greu de inlocuit.

In momentul in care alegi un profesor intreaba cum ii invata acesta pe copii pentru a-ti face o parere generala.

Alege profesorul corect. Parintii ar trebui sa caute un profesor, al carui stil se potriveste cel mai bine copilui sau. Multi copii se vor descurca mai bine cu un instructor calm si bland, iar altii cu unul mult mai agresiv. O experienta neplacuta il poate face pe copil sa nu ii faca placere sa mai inoate.

Copilul trebuie sa inceapa sa invete devreme, cu cat mai devreme cu atat va invata mai repede.

Aveti grija sa fie odihnit. Copiii care nu sunt destul de odihniti, suparati si stresati nu se vor concentra indeajuns. Nu uita sa organizezi cursul de inot intr-o perioada a zilei care nu ii afecteaza vechiul orar.

Expuneti copiii la apa devreme si des. Cu cat copiii sunt mai mult pe langa apa, cu atat vor fi mai obisnuiti cu aceasta.

Inscrieti copiii la cursuri in fiecare an. Cu cat inot mai mult, cu atat vor deveni mai buni.

Fi un model bun. Daca parintilor le este frica de apa, aceasta frica este posibil sa fie transmisa si copiilor. Copiii pot prelua mesaje atat verbale, cat si neverbale ale parintilor. Daca iti este frica, incearca sa nu afisezi acest lucru in fata copilului tau. Incearca sa eviti sa faci comentarii ce le pot afecta increderea. Poti lua si tu cursuri.

Daca copilul il aude pe unul dintre parinti spunand sa nu inoate niciodata intr-o apa adanca, este imposibil sa il ajuti pe copil sa se simta confortabil in apa adanca atunci cand parintii ii spun sa nu incerce.

Promoveaza beneficiile inotului. Daca stie sa inoate, copilul tau isi poate salva viata singur. Este o activitate fizica pe care majoritatea oamenilor o fac de-a lungul vietii. Inotul este un exercitiu foarte bun si o buna activitate de care copiii se pot bucura alaturi de familie si prieteni.

Cea mai intalnita greseala este sa iti ridici capul din apa sa respiri in loc sa intorci capul sa iei o gura de aer. De asemenea, cea mai eficienta este lovirea apei cu intregul picior, nu numai cu laba piciorului.

Premiaza succesul

Gaseste un sistem de premii ce functioneaza pentru tine si copilul tau, de exemplu cand copilul reuseste sa invete un anumit stil de inot, il poti recompensa cu o inghetata dupa curs.

Siguranta copilului

  • Observa in mod activ activitatea copilului tau atat in apa, dar pe langa aceasta

  • Invata-i pe copii sa inoate la o varsta frageda si educa-i devreme privind siguranta in apa

  • Ai grija ca ei sa inoate numai in zonele indicate si tine-i sub privirea ta

  • Invata-i pe copii nu  alerge, sa impinga sau sa sara in piscina sau pe langa aceasta

  • Invata sa acorzi primul ajutor.

  • Ai grija sa bea destule lichide si sa stea mereu hidratat

  • Copiii ar trebui sa poarte palarii si ochelari de soare si nu in ultimul rand sa fie protejati de lotiunile de soare

  • Pastreaza urechile copilului tau uscate, pentru a preveni infectiile urechii

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre