Cum faci copilul sa nu se mai plictiseasca de noile jucarii

/ / Modificat: 2016-08-02
Cum faci copilul sa nu se mai plictiseasca de noile jucarii

Oferta bogata si variata de jucarii cu care producatorii atrag constant atentia copiilor reprezinta unul dintre factorii care determina micutii sa se plictiseasca rapid de jucariile din dotare si sa ravneasca mereu la altele noi. Achizitionarea continua de jucarii noi nu este o solutie pentru buzunarul tau si nu este benefica nici pentru dezvoltarea celor mici. Invata-ti copiii sa-si aprecieze mai mult jucariile pe care le au deja si descopera cum sa faci pentru ca acestia sa nu se mai plictiseasca de ele!

Tine jucariile la vedere!

Daca vrei ca cel mic sa fie dornic sa se joace cu jucariile vechi, este important ca acestea sa se regaseasca mereu in campul lui vizual. Daca sunt ingramadite in cosuri speciale sau in dulapuri, copilul isi va pierde rapid interesul pentru ele. Depoziteaza-le in etajere speciale, astfel incat cel mic sa le poata observa liber si sa-i revina constant "pofta" de a se juca cu ele. O astfel de aranjare a jucariilor ii va creste interesul si pentru jucarii foarte vechi, ceea ce inseamna ca nu-ti va mai cere atat de des altele noi.  

Cumpara jucarii multifunctionale!

De fiecare data cand cumperi jucarii - papusi, jucarii de plus, blocuri de constructie, puzzle-uri - alege variante cu dotari multiple, astfel incat micutul sa descopere tot timpul roluri noi ale acestora. De exemplu, alege cutii de puzzle-uri cu mai multe imagini pe care sa le asambleze, astfel incat sa nu fii nevoita sa-i cumperi mereu cate unul nou.

Daca puzzle-ul este 3 sau 4 in 1, copilul va fi captat de el mai mult timp. De asemenea, daca papusa pe care i-o cumperi este dotata cu hainute, seturi de machiaj, de coafura sau de intretinere corporala, copilul va fi ocupat sa testeze toate variantele si va trece suficient timp pana la urmatoarea achizitie de acest gen.  

Alege jucarii mici si practice!

Pe de alta parte, daca ai un copil care se plictiseste foarte repede de jucarii, indiferent de cat de multe functii ar avea acestea, incearca varianta achizitionarii obiectelor mici si necostisitoare. Nu este indicat sa-i cumperi cel mai mare puzzle sau lego, daca stii ca se plictiseste de el numaidecat. Cumpara-i variante mai mici si mai multe, pe care sa i le dai in timp. In acest fel, mentii si interesul crescut al copilului pentru acel tip de jucarii si economisesti si sume mari de bani.  

Recicleaza jucariile vechi si transforma-le intr-unele noi!

O alta varianta prin care economisesti bani si convingi copilul sa-si intoarca privirea catre jucariile vechi este sa le reciclezi impreuna cu el si sa le transformi intr-unele noi-noute. Transformati piesele de lego in robotei, confectionati hainute pentru papusi, creati papusele din sosete, tunati masinutele cu tot soiul de elemente decorative etc. Orice jucarie veche poate capata o fata noua, cu putina inspiratie si indemanare.  

Cumpara jucarii de buna calitate!

Daca jucariile pe care i le cumperi sunt de proasta calitate, se vor strica repede, iar copilul isi va pierde interesul pentru ele. Este recomandat sa investesti in jucarii de calitate, intrucat sunt mai rezistente si mai sigure pentru cel mic.

Pune accentul pe jucariile preferate ale copilului!

Chiar daca este indicat ca cel mic sa aiba o gama cat mai variata de jucarii in jurul lui, daca acestea nu sunt de interes pentru el, nu le va acorda atentia cuvenita si le va arunca numaidecat in cosul cu jucarii vechi. Important este sa-i cumperi jucarii din spectrul lui de interes - daca este pasionat de muzica, achzitioneaza-i instrumente de cantat, cd-uri, casti si alte obiecte din acest domeniu.

Daca este fascinat de masinute si robotei, atunci orienteaza-ti atentia spre aceasta gama de jucarii. Investeste mai multi bani in jucariile preferate ale copilului, avand totodata grija sa aloci o suma si pentru alte categorii esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a celui mic.

Tu la ce trucuri apelezi pentru a resuscita interesul copilului pentru jucarii vechi sau pentru a evita sa se plictiseasca repede de ele? Impartaseste-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre