Lipsa de timp nu trebuie sa se transforme in lipsa de igiena. 5 accesorii pentru igienizarea lucrurilor

/ / Modificat: 2021-10-05
Lipsa de timp nu trebuie sa se transforme in lipsa de igiena. 5 accesorii  pentru igienizarea lucrurilor

Proaspetele mamici se confrunta adesea cu oboseala, lipsa timpului, stres. Toate acestea, dar in special lipsa timpului, isi pot pune amprenta asupra sanatatii bebelusului. Prin urmare, nu lasa lipsa de timp sa se transforme in lipsa de igiena.

Primele saptamani cu bebelusul sunt printre cele mai dificile, in special pentru mamicile care se afla la primul copil. Tocmai de aceea este esential sa iti stabilesti o rutina pe care sa o respecti cand vine vorba despre igiena. Obiectele bebelusului trebuie curatate si sterilizate dupa fiecare utilizare pentru a evita imbolnavirile.

Suzetele, biberoanele, tetinele, jucariile pentru dentitie sunt doar cateva dintre obiectele pe care copilul le baga frecvent in gura. Acestea se umplu rapid de microbi care pot duce la imbolnavirea copilului. Pe masura ce copilul creste, aceste obiecte se inmultesc. Prin urmare, pentru a preveni infectiile, este important sa le sterilizezi frecvent, in special in primele luni de viata cand sistemul imunitar al micutului nu este dezvoltat.  

Din fericire pe piata exista o gama larga de produse care iti vin in ajutor cand vine vorba despre sterilizarea obiectelor bebelusului si care iti salveaza timp pretios. Iata care sunt obiectele care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa in primul an de viata al copilului:

Sterilizator cu microunde

Un sterilizator cu microunde poate dezinfecta patru biberoane odata. Este o alternativa perfecta la clasica fierbere a biberoanelor folosita de ani de zile. Astfel, nu trebuie sa stai langa acestea si sa pierzi timp pretios pana cand germenii si bacteriile se distrug. Tot ce trebuie sa faci este sa pornesti aparatul si sa-l lasi sa-si faca singur treaba.

Pungi de sterilizare

Sunt inlocuitorul perfect pentru sterilizatoare  atunci cand nu esti acasa. Pungile pentru sterilizare se caracterizeaza prin faptul ca sunt o metoda curata, rapida si usoara de eliminare a bacteriilor, cu o  eficacitate de 99,9%  asupra germenilor domestici. 

Biceroanele, suzetele, tetinele si alte obiecte utile in alaptare pot fi introduse in punga, se adauga putina apa si se introduc in cuprorul clasic cu microunde. Sunt ideale pentru concedii, cand vrei ca bagajele sa fie cat mai mici. 

Scurgator pentru biberoane

Dupa ce ai spalat si sterilizat biberoanele si alte obiecte ale bebelusului este esential sa le depozitezi pana la uscare intr-un mediu steril, sigur, unde nu se pot reinfecta. Iti vine in ajutor scurgatorul de biberoane, un suport special care impiedica contaminarea accidentala a acestora.

Perie de curatat biberoane

Curatarea interiorului biberonul este dificila. Pentru o igiena completa este important sa apelezi la o perie speciala pentru curatarea biberoanelor. Aceasta este formata dintr-o combinatie de peri si burete care te ajuta sa cureti perfect biberoanele bebelusului.

Foloseste o clema pentru suzeta

De cate ori nu s-a intamplat ca bebebelusului sa-i cada suzeta pe jos sau sa o arunce si apoi sa o vrea imediat inapoi? Pentru a preveni ca suzeta sa se infecteze si sa lasi bebelusul sa planga minute in sir pana cand o sterilizezi, poti folosi o clema pentru suzeta. Astfel, chiar daca bebelusul incearca sa o arunce, suzeta va ramane atasata de hainutele lui.

In concluzie nu este deloc dificil sa pastrezi regulile simple de igiena cand vine vorba de cresterea bebelusului. Tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la aceste ajutoare de nadejde care-ti vor usura in  mod semnificativ munca.

 Sursa foto: piqsels.com

Taguri Igiena copii

Articole recomandate

Citeste si despre