9 lucruri adevarate pe care mamele nu le recunosc

/ / Modificat: 2014-06-16
9 lucruri adevarate pe care mamele nu le recunosc

Pentru a pastra imaginea unei mame perfecte, care face totul ca la carte in cresterea si ingrijirea copilului sau, mamicile recurg adesea la mici "neadevaruri" pe care le spun fie propriului copil, fie celorlalti parinti.

Nu exista mame rele, insa de la a fi un parinte "bun", la "cel mai bun" este o cale lunga, sau chiar imposibila, pentru ca nu exista parintele perfect. Iata cateva minciuni pe care le folosesc adesea mamicile cand vine vorba de micutul lor.

Permit copiilor sa se uite la tv mai mult decat trebuie si uneori, la programe nepotrivite

Toate mamele sunt de acord cu influenta negativa a televizorului asupra copilului si sustin sus si tare ca acesta nu face parte din viata propriului copil. In spatele vorbelor insa, ele folosesc adesea televizosul pe post de bona sau ca metoda de calmare a micutului atunci cand plange.

Ii mint adesea pe copii

Desi in fata multor mamici sau a altor persoane sustin ca ele sunt impotriva acestui obicei si ca spun adevarul mereu copilului, nu reusesc sa se tina de cuvant. De fapt, multe nu prea reusesc deloc. Insa pozeaza in mame care sunt la curent cu noile tendinte psihologice si respecta, cel putin teoretic, recomandarile parentale ale specialistilor.

discutia-mama-copil

Mint cu privire la viteza de dezvoltare a copilului lor

Daca unui alt copil i-a aparut primul dintisor la 7 luni, micutul lor a fost mai precoce, astfel ca la 5 luni deja avea primul dinte. Daca altul a facut primii pasi singuri la 8 luni, al lor a fost mult mai avansat in acest sens si a mers singurel la numai 6 luni. Si asa mai departe, minciunile cu privire la abilitatile si dezvoltarea copiilor sunt la ordinea zilei intre mamici. Si doar pentru a pune prichindelul intr-o lumina favirabila.

Neglijeaza fratii mai mari in favoarea bebelusului

Daca intrebi mama a doi copii (unul mai mare si altul bebelus), va spune ca ea ii trateaza si ii iubeste pe amandoi la fel, fara a face diferente intre ei. In realitate, si in mod firesc dupa unii specialistii, cel mic intotdeauna va fi mai rasfatat si i se va acorda atentie mai multa.

Mai scapa cateodata un meniu fast-food sau alte produse nesanatoase in alimentatia copilului

Copilul lor mananca cel mai sanatos cu putinta. Iti vor spune ca niciodata nu a gustat cartof prajit sau prajituri de la cofetarie, pentru ca nu este un stil alimentar potrivit pentru acestia. In realitate, atunci cand sunt in lipsa de timp si de idei, mamicile mai profita de cate un meniu pentru copii de la cel mai apropiat fast-food.

Se intampla sa uite copilul in parcare, in magazin sau blocat in masina

Exista cateva accidente nefaste care se intampla oricarei mamici. Acestea sunt acele intamplari jenante de a uita copilul pe unde, de a-l pierde sau a-l bloca in masina. Numai ca putine mame recunosc aceste intamplari, de teama sa nu fie catalogate drept mame incompetente.

Uneori pur si simplu nu au "chef" sa aiba grija de copil

Este jenant sa recunoasca faptul ca uneori ajung la capatul rabdarii si ar vrea sa leneveasca mai degraba decat sa aiba o zi intreaga grija de copil. Dar se intampla des si nu este un lucru mereu alarmant. Este imposibil sa fii intotdeauna la inaltimea asteptarilor. Si nu e o rusine in asta!

Si-au dorit ca sexul copilului sa fie diferit

Multe mamici au o obsesie in a dori sa faca baietei sau fetite si fac din asta un scop in sine. Atunci cand constata ca realitatea difera de dorinta lor au o usoara dezamagire, chiar daca se bucura ca micutul lor e sanatos. Insa nu ar recunoaste niciodata acest lucru in fata celorlalti!

Lasa uneori copilul neschimbat

Nu se intampla mereu, dar exista situatii-limita in care sar peste baita de seara pentru ca a adormit si nu il mai trezesc, nu au la-ndemana un scutec si il lasa cu el mai multe ore decat ar trebui etc. Daca ar recunoaste aceste lucruri, ar fi criticata probabil pentru felul in care isi ingrijeste bebelusul. Dar sa stea linistite, se intampla si la case mai mari. Atata timp cat nu e un obicei, nu este cazul sa iti faci mustrari de constiinta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire copii Crestere copii minunati Crestere copil Minciuni spuse copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre