Tarile in care copiii cresc in cele mai bune conditii. Ce criterii au fost luate in considerare

/ / Modificat: 2023-02-28
Tarile in care copiii cresc in cele mai bune conditii. Ce criterii au fost luate in considerare

Atunci cand decid sa emigreze, majoritatea familiilor care au copii aleg o tara care sa le ofere multe posibilitati de dezvoltare celor mici. Potrivit unui studiu realizat de UNICEF, exista tari foarte prietenoase cu cei mici. In realizarea clasamentului, au fost luate in considerare cateva criterii foarte importante pentru bunastarea copiilor: sanatatea fizica si emotionala, calitatea educatiei, politicile de concediu pentru familie, spatiile verzi si locurile de joaca.

Trebuie mentionat ca topul se refera doar la cele mai dezvoltate tari din lume, pornind de la premisa ca acestea ofera cele mai multe posibilitati de dezvoltare copiilor. Iata care sunt tarile care le ofera cele mai bune conditii de trai copiilor si din ce puncte de vedere!

Japonia. Aceasta tara ocupa primul loc in ceea ce priveste sanatatea fizica a copiilor, respectiv locul al doilea in ceea ce priveste mediul inconjurator (spatiile verzi si siguranta traficului). Poluarea este scazuta in aceasta tara, la fel si rata obezitatii si a mortalitatii infantile.

Estonia. In aceasta tara este un nivel foarte scazut de poluare, in timp ce calitatea educatiei este una foarte ridicata. Copiii din aceasta tara au si multe locuri de joaca. De asemenea, parintii au parte de un concediu generos pentru cresterea copilului.

Spania. Tara se situeaza pe primele locuri in ceea ce priveste mediul inconjurator, nivel scazut de morbiditate infantila, precum si de poluare. Desi calitatea invatamantului nu este cea mai ridicata, copiii din Spania au un nivel de bunastare mentala ridicat, motiv pentru care aceasta tara este in top.

Finlanda. Este una dintre tarile in care copiii au cel mai ridicat grad de alfabetizare, iar in clasamentul UNICEF a obtinut punctaje excelente in ceea ce priveste mediul inconjurator si spatiile de joaca destinate celor mici.

Olanda. Aceasta tara a obtinut cele mai bune rezultate la toate capitolele. 9 din 10 copii olandezi spun ca au o satisfactie mare in ceea ce priveste viata in general, iar 8 din 10 afirma ca isi fac prieteni cu usurinta. Sunt cele mai mari cifre din cadrul studiului realizat de UNICEF.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copii minunati Diferente crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre