Rutina zilnica de ingrijire pentru bebelusul tau cu piele atopica

/ / Modificat: 2019-09-03
Rutina zilnica de ingrijire pentru bebelusul tau cu piele atopica

Este greu sa fii calm si lucid cand eczema apare constant. Copilul plange mult, nu doarme suficient - si nici tu. Fratii lui trebuie sa indure si ei consecintele dermatitei atopice, o afectiune care perturba viata intregii familii.

Este extrem de dificil pentru parinti sa vada cum bebelusul sufera atât de mult din cauza unei afectiuni cronice recurente. Controalele regulate la medic sunt absolut esentiale pentru stabilirea unui tratament eficient in perioadele in care isi face aparitia eczema, asa numitele puseuri. Exista, de asemenea, alte modalitati prin care iti poti ajuta copilul si il poti linisti in fiecare zi.

Tratament permanent pentru piele atopica: hidratarea!

In toate cazurile de dermatita atopica, exista intotdeauna problema pielii foarte uscate si a unei deficiente a rolului sau de bariera de protectie. Hidratarea zilnica a pielii atât de uscate este esentiala pentru consolidarea stratului sau hidrolipidic.

Acest gest simplu ajuta la rarirea puseurilor. Pentru bebelusii care prezinta risc, este important sa incepi aplicarea de produse emoliente de indata ce se nasc si sa continui pâna când nu mai exista niciun simptom - adesea pana la adolescenta. Ai grija sa alegi produse special adaptate pentru pielea atopica.

Avantajele hidratarii corespunzatoare a pielii atopice:

  • impiedica aparitia eczemelor.
  • incetineste evolutia bolii prin imbunatatirea echilibrului pielii.
  • Trateaza simptomele prin diminuarea senzatiei de mancarime.
  • Tratarea eczemelor: lupta cu inflamatia

Atunci cand se produce un episod eruptiv (puseu), tratamentul localizat cu antiinflamatori (corticosteroizi topici) este prima indicatie medicala pentru o calmare rapida, pentru reducerea pruritului si evitarea aparitiei infectiilor cutanate. Aplica intotdeauna tratamentul prescris de medicul specialist numai pe zonele afectate, o data pe zi, pâna când dispare roseata.

Cantitatea de corticosteroizi topici pe care o utilizezi scade automat pe masura ce tratamentul progreseaza si zonele afectate devin mai mici. Este indicat sa urmezi intotdeauna recomandarile medicului tau.

atopie1

4 sfaturi care te ajuta sa aplici crema corect si eficient:

  • Spala-te pe mâini inainte de aplicare.
  • Fii generos. Cantitatea corecta de crema pentru coatele si genunchii copilului este echivalenta cu dimensiunea cotului unui adult. Maseaza delicat si incet astfel incât crema sa fie absorbita in intregime.
  • Emolientul se aplica de doua ori pe zi: aplica balsamul sau crema hidratanta dimineata si seara, chiar daca copilul tau nu a facut baie sau dus, pe tot corpul, si nu doar in punctele critice.
  • Aplica tratamentul antiinflamator o data pe zi: in acelasi timp cu crema emolienta si numai pe zonele unde este prezenta eczema, pâna la disparitia acesteia. Urmeaza intotdeauna indicatiile medicului.

Invata cum sa calmezi pielea:

  • Scarpinatul puternic nu face altceva decât sa inrautateasca inflamatia si pruritul. Totusi, pot exista solutii pentru senzatia acuta de mâncarime cutanata. Iata cinci sfaturi pe care le poti urma:
  • Aplica ceva rece pe piele: Pune cuburi de gheata invelite intr-o bucata curata de material pe zonele cu eczema.
  • Utilizeaza Atoderm SOS Spray pentru a calma pruritul. Acesta este un produs cu o inalta toleranta, fiind indicat chiar si pentru nou-nascuti.
  • Incearca sa opresti scarpinatul prin frecare tuturor zonelor care ii provoaca senzatie de mâncarime copilului folosind pietricele netede si reci, sau cu orice alt obiect neted, pentru a limita leziunile pielii.
  • Foloseste o rola din lemn (care nu zgârie) pentru masajul zonei cu prurit.
  • Distrage-i atentia copilului cu jucaria sa preferata, cu o gluma sau cu un joc de schimbare a mimicii fetei pentru a nu se mai gândi la scarpinat!

Taguri Ingrijire copii Bebelusi Ingrijire bebelusi Igiena bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre