Sandale sanatoase pentru picioarele copiilor

/ / Modificat: 2022-06-14
Sandale sanatoase pentru picioarele copiilor

Nu este intotdeauna usor sa alegi pantofii potriviti pentru picioarele copiilor, mai ales ca acestia au nevoie de o incaltaminte care sa le ofere protectie si confort picioarelor, dar in acelasi timp sa se potriveasca perfect pentru a evita aparitia unor probleme diverse si, de ce nu, sa arate si bine... Alegerea unor sandale copii trebuie sa se faca cu mare bagare de seama, tinand cont de aspecte diverse, de la designul talpii la dimensiune sau materialul din care sunt acestea realizate. Iata, in acest sens, cateva sfaturi utile.

Cum alegi sandalele potrivite pentru primii pasi?

Inca de la primii pasi, copiii trebuie sa isi simta picioarele protejate. In acelasi timp, este important ca sandalele pe care le poarta sa ii ofere senzatia de mers descult, de confort maxim si atingere delicata a picioarelor. 

Pe langa acest aspect, trebuie sa tii cont ca primele sandale ale copilului trebuie sa fie usoare si practice in utilizare. Chiar daca copilul nu se descurca singur cu incaltarea-descaltarea, este important sa ai sansa de a face acest lucru cu usurinta, mai ales ca rabdarea copiilor este limitata in foarte multe situatii. De asemenea, asigura-te ca alegi un model de sandale usor de reglat pe picior, potrivite in functie de conformatia acestuia, astfel incat sandalele sa nu scape, dar nici sa nu il stranga, sa nu produca disconfort si sa fie reglabile pentru o adaptare perfecta la picioarele copilului. 

Nu uita ca este indicat ca partea superioara a sandalelor trebuie sa fie mai inalta, pana in zona gleznei, astfel incat miscarea picioarelor sa se faca in deplina siguranta si sa nu existe riscul accidentelor. si partea din fata trebuie sa asigure protectia adecvata a degetelor, tocmai de aceea sunt recomandate modelele de sandale copii semideschise, cu partea din fata inchisa si doar partea din spate decupata, prevazuta cu bareta – cu inchidere cu catarama sau scai. 

Ce sandale sunt potrivite pentru copiii mai mari?

Atunci cand ne referim la copii mai mari, ne referim la aceia care deja au trecut de etapa primilor pasi si au o libertate mai mare de miscare, se afla tot timpul intr-un du-te-vino care pare ca nu se mai termina. Pentru copiii mai mari, poti alege si alte modele de sandale, insa nu uita ca si in acest caz este important sa tii cont de aspectul sanatatii picioarelor. 

In acest sens, poti alege modele de sandale potrivite pentru activitatile in aer liber, sandale cu stil, dar care ofera, in acelasi timp, protectia adecvata picioarelor si in zona gleznei, si in zona degetelor, si in zona talpii. 

Daca este vorba despre copii care alearga mult, tine cont de grosimea si designul talpii, deoarece aceasta va asigura confortul necesar. Sandalele din piele naturala sunt recomandate pentru proprietatile pe care le are acest material – lasa piciorul sa respire, previne transpiratia, este extrem de confortabil si placut in purtare, este usor. 

In ceea ce priveste sistemul de inchidere a sandalelor potrivite pentru copiii mai mari, tine cont de priceperea acestora in a se descurca singur sau nu. Daca vrei sa iti inveti copilul sa se incalte si descalte singur, atunci e momentul sa alegi sandale de vara cu velcro sau cu fermoar, acestea fiind extrem de usor de folosit chiar si de micutii care doresc sa fie independenti. Sandalele cu catarame sunt potrivite mai degraba pentru copiii mai mari, insa acestea au un aspect deosebit, fiind potrivite pentru tinute stilate. 

Oricare ar fi alegerea pe care doresti sa o faci, din magazinele fizice CCC sau din magazinul online CCC ai sansa de a achizitiona modele de sandale pentru copii de calitate, modele deosebite, potrivite pentru fiecare varsta, dorinta sau necesitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre