Lucruri care NU se vor STERGE niciodata din mintea unui copil

/ / Modificat: 2019-07-02
Lucruri care NU se vor STERGE niciodata din mintea unui copil

Copilaria trebuie sa fie etapa cea mai frumoasa si mai nevinovata din viata unei persoane, iar atunci cand nu este asa, personalitatea acesteia se descompune.

Orice parinte isi doreste sa creasca copii care stiu sa se comporte si care devin adulti responsabili si plini de succes.

Dar ceea ce multi uita este ca TOTI copiii isi doresc parinti grozavi, care sa-i inteleaga si sa ii trateze cu respect.

Educatia nu inseamna ordine si comanda

Dupa cum spune chiar psihologul Maria Jose Roldan, exista, din pacate, parinti care au un concept gresit despre ideea de "a fi parinte." Ei inca mai cred ca micutii trebuie sa-i respecte, iar parintii dau ordine si comanda. GRESEALA mare. Cand se intampla acest lucru in familie, nici micutii si nici parintii nu sunt fericiti, deoarce considera ca lupta emotionala este normala, iar copii vor deveni mici rebeli care nu stiu cum sa comunice intr-un mod sanatos cu parintii lor. Ei vor avea o instabilitate emotionala cauzata de comportamentul dur al celor care le-a dat viata.

Copilaria este partea fundamentala a vietii, este piatra de temelie a oricarui om. In copilarie, se formeaza sanatatea emotionala, iar comportamentul parintilor lasa o amprenta pentru totdeauna. Amintirile copiilor sunt cele care ii vor MARCA pentru toata viata si este datoria parintilor ca acestea sa fie sanatoase. Exista cateva lucruri care nu vor parasi niciodata mintea copilului si ii va rupe stabilitatea emotionala.

Lucruri care nu parasesc niciodata mintea copilului

ABUZUL

Abuzul nu poate fi uitat niciodata de niciun micut, nu conteaza daca este abuz fizic, verbal sau emotional. Acesta ramane intiparit in inima unui copil. In orice familie exsita uneori conflicte, si este ceva normal. Dar NU este normal ca parintii sa creada ca violenta este singura modalitate de a-i face pe cei mici sa fie ascultatori.

In cazul maltratarii, frica este indusa copiilor si parinții cred ca fac ceea ce trebuie, deoarece copiii se supun. Dar, in realitate, ei doar le provoaca resentimente si durere. Ceea ce pare a fi un comportament bun, va aduce mari probleme emotionale in viitor.

Copiii nu vor sti sa iubeasca si vor invata intr-un mod toxic. Ei vor crede ca frica si dragostea merg mana in mana. Iar cu timpul, vor deveni persoane empatice si apatice, din cauza tuturor suferintelor pe care le-a indurat.

ABANDONAREA EMOTIONALA

Atunci cand un copil simte lipsa de atentie in mod direct, el se simte abandonat emotional. Pentru un micut, dragostea parintilor este legata de atentia pe care i-o acorda. Un copil nu intelege ca un tata poate lucra ore intregi de acasa pentru a-i face toate poftele. El nu vrea asta, isi doreste doar sa fie cu parintii lui.

Copilul nu simte dragostea, daca nu impartaseste timp de calitate cu tine, va crede ca nu-l iubesti si va resimti abandonarea emotionala. Daca el simte ca parintii nu sunt cu el, va crede ca orice altceva este mai important decat persoana lui. Copiii au nevoie de momente de dragoste si timp de calitate cu parintii pentru a putea sa se dezvolte sanatos.

O RELATIE PROASTA INTRE PARINTI

Relatia dintre parinti este cruciala pentru dezvoltarea emotionala a copilului. Daca parintii se cearta intre ei, copilul va avea o durere puternica in inima. Daca parintii au o relatie toxica, este mai mult decat probabil ca cel mic sa le copieze modelul in viata de adolescent si apoi adult. Nu se va bucura de dragostea parintilor sau a altor persoane. El chiar poate simti ca parintii nu il asculta sau nu il iubesc suficient pentru ca sunt prea concentrati asupra propriilor lor conflicte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Emotii copii Sentimente copii Amintiri copii

Articole recomandate

Citeste si despre