Copilul tau e trist? Metode de inveselire rapida

/ / Modificat: 2010-11-05
Copilul tau e trist? Metode de inveselire rapida

Ti se pare ca micutul tau este abatut si ca nici macar jucaria lui preferata nu il mai binedispune? Copiii se plictisesc repede de jocuri si jucarii, de aceea trebuie sa ai la-ndemana cateva trucuri pe care sa le folosesti cand observi ca piticul tau este trist, iar jucariile si jocurile nu au succes!

Lauda-l si apreciaza-l!

Chiar daca e pe cale sa izbucneasca in plans si practic nu ai niciun motiv pentru care sa il lauzi, gaseste rapid unul! Copiii adora sa fie apreciati pentru ceea ce fac! Daca inainte a desenat sau a construit ceva din piese de lego, dupa care s-a plictisit, lauda-l pentru capodopera lui. Foloseste cuvinte mari, ca si cand esti impresionata foarte tare de ceea ce vezi.

Pune-l sa iti arate si tie, pentru ca tu nu poti face ceva atat de frumos! De aici si pana la intra intr-un nou joc mai e doar un pas pentru a-l binedispune!

Lauda-l din orice: ca si-a pus lucrurile la loc, ca a papat tot, ca ti-a dat o jucarie etc.! Zambetele lui vor aparea instant pe fata! Ce copil destept are mama!

Dati impreuna o tura pe afara!

De cand este foarte mic si incepe sa inteleaga ce se intampla pe afara, copilul o sa vrea practic sa locuiasca acolo. O sa il auzi frecvent ca vrea afara! Asa ca daca este foarte plictisit dati o tura in parculet si vedeti ce atractii gasiti! Scoate-l din acea rutina plictisitaore!

Vorbeste pur si simplu cu el!

Uneori doar simpla intrebare "ce faci?" il poate face pe micutul tau sa isi deschida sufletul in fata ta si sa iti spuna ce anume il afecteaza. Suntem prea grabiti in ziua de azi pentru a mai avea timp sa ne ascultam copiiii sia sta este foarte trist! Credem ca o jucarie sau un joc reuseste sa il tina ocupat suficient cat sa iti termini treburile! Vorbiti despre ce simte, ce i-ar placea sa faca in acel moment si ajungeti la un compromis: daca micutul vrea la Mickey Mouse nu il poti duce acolo, la Disneyland, dar il poti aduce pe Mickey la el prin intermediul jucariilor si al jocului impreuna cu el!

Du-l la o plimbare prin oras cu masina!

Multe mamici folosesc aceasta metoda in ultima vreme pentru a adormi bebelusii. Dar daca micutul tau este mai mare, propune-i o plimbare prin oras cu masinuta! Ai ocazia sa vorbesti cu el despre oras, sa il ajuti sarecunoasca lucruri, ba chiar sa lasi pentru un moment geamul jos si sa ii bata "briza" prin par! S-ar putea sa fie incantat de idee, iar daca acest lucru il scoate chiar si pentru putin timp din starea de apatie, atunci ti-ai atins scopul!

Transforma-l in ajutor de bucatar!

Chiar daca multi parinti cred ca micutilor nu le place in bucatarie, nu este chiar asa! Prichindeii adora sa stea mai mult in calea mamei, decat pe langa ea in bucatarie, dar acest lucru conteaza mai putin! Simpla idee de a face papa impreuna poate ca nu il impresioneaza, dar ia vezi ce-ar zice daca faceti o pizza, inghetata sau desertul lui preferat? Lasa-l sa contribuie la realizarea preparatului, fara a-l pune sa taie ceva sau sa faca un lucru periculos! Se va simti mult mai bine!

O adunare spontana de copii!

Chiar daca nu planuiai ca in acel moment sa ai invitati, atunci e cazul sa te gandesti la varianta aceasta! Simplul fapt de a-l vedea plictisit in pat, ca o fetisoara lunga si trista te impresioneaza profund, asa ca e timpul pentru socializare: cheama cativa copii la el pentru a se juca impreuna! Chiar daca nu are prea mult chef la inceput, cand se va vedea alaturi de prietenii lui, s-ar putea sa ii vina repede pofta de joaca!

E timpul pentru povesti, si nu de orice fel, ci aduse la viata!

Pentru ca sigur va fi plictisit de ideea de a-i citi dintr-o carte, este timpul sa retransformi insasi ideea de a povesti, traind-o la intensitate maxima. Aasadar, trebuie sa te devii un personaj de poveste si sa ii defilezi copilului prin fata pentru a juca tot ce spune povestea. Bineinteles ca in acelasi timp ii si povestesti intr-un mod cat mai expresiv ce se intampla in continutul ei.Chiar daca ai dispozitie sau nu pentru aceasta, este urgent si necesar sa devii o mica actrita pentru copilul tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil tristete Emotii copii

Articole recomandate

Citeste si despre